Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Független Újságírók Szövetségének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

A változás szelei

Lina

Ha elnézem a mostani helyzetem és a közelmúltban történt dolgaimat, akkor azt hiszem egyértelműen látszik, hogy nem unatkoztam. Sok új dolog történt az életemben.
Itt volt a suliváltás és az évismétlés. Ez már eleve elég nagy változás nem? Elszakadni a régi haveroktól és újakat szerezni. Hazaköltözni a koleszból és újra az ősökkel lakni Vörösváron. Túltenni magam azon, hogy túl erős volt nekem a Fazekas gimi. Nem ment, hiába végzett ott már mindkét nővérem kíváló eredménnyel. Most úgy érzem, én vagyok a selejtes harmadik... Ha ez nem lenne elég, ott a tény, hogy a barátaim rossz hatással voltak rám..., hogy könnyen befolyásolható vagyok.
A cigaretta - amivel először megkínáltak, - olyan volt nekem, mint valami biztosíték. Egy jó pont. Ha cigizek az jó, mert mások is látják. Mert látják, hogy már nem vagyok gyerek. Ugyanígy az ivással. Mindig tudatom a neten az emberekkel ha kocsmában voltam, és ez így jó nekem.
Mostmár kicsit javultak a jegyeim az új sulimban, és van egy jó fej srác, aki még korrepetál is. Egészen jóba lettünk... És mégvalami: Van egy lány..., csak a nevét tudom, és azt, hogy ő is Pesti. Meg azt, hogy gyönyörű. Az a mosoly és az a titokzatosság, ami a szemében csillan. Az a dac ahogyan először rámnézett. Mert abban a gyönyörű szempárban dühöt és dacot láttam. ,,Mi a fészkes fenét nézel?! Akkor is látom, hogy bámulsz, ha nem nézek egyenesen rád! De tudod mit? Tessék!" És akkor határozottan felemelte a fejét és végre valahára belenézett a szemembe.
Aztán a második alkalommal jött a titokzatossága, ami csalogatott...szinte hívott magához. Azóta nem tudom kiverni a fejemből. A fenéket! Már az első pillanattól kezdve, hogy megláttam őt lent ülni a padok között, rajta jár az eszem. Normális ez? Te jó ég, ki ez a lány? Mit csinál velem? Én tökre nem ilyen vagyok. De még soha nem tapasztaltam hasonlót, nem éreztem még ilyet... Meg akarom ismerni őt, csak ennyit tudok.
Szóval most ezek vannak velem.
A zsigereimben érzem, hogy még nincs vége a változásoknak.
Mert az ember érzi, ha...

A változás szelei járnak

Rovatok: 
Irodalom