Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Független Újságírók Szövetségének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Egyéb

Marjai László

Sarman Postarablás

Rovatok: 
Egyéb
A reluxán keresztül is kellemesen sütött be a délutáni nap a tárgyalóba. Sarman hunyorogva élvezte a beszűrődő sugarakat. Szemhéja lassan összezáródott, közel volt ahhoz, hogy elaludjon kényelmes bőrfoteljében. Nem bánta, hiszen éjszakára vendéget várt, de még maradnia kellett az irodában. Munkaügyben volt hozzá hivatalos valaki, akit csak „Miértnem Istvánnak” hívott.
Rovatok: 
Egyéb

Nemrég egy ismerősömmel beszélgettem, aki az V. kerületben született, ott nőtt fel, és most is ott él. Elkeseredett, mert egyetlen barátja, ismerőse sem lakik már a körfolyosós házban. A Magyarok helyére kínai, izraeli, ukrán családok, továbbá egy francia család és egy amerikai férfi költözött.

Rovatok: 
Egyéb

Ma Magyarországon a férfiak 70%-a nem éri meg a 60 éves kort. Vészesen fogy a Magyar. Ha a kormány elfogadja a saját törvénytervezetét, amely 70 évre emelné a férfiak nyugdíj korhatárát, úgy fiainknak esélye sem lesz arra, hogy valaha nyugdíjasok legyenek.

Rovatok: 
Egyéb

Három évvel ezelőtt történt, hogy nagyobbik lányom cserediákként harmadmagával Franciaországban tölthetett három hónapot.

Mivel a tervezett érkezésük előtt Párizsban a bevándorlók részéről történt némi „csalafintaság”, így nem szerettük volna ha repülővel, vonattal, vagy busszal jutnak ki a bretagne-i városkába.

Marjai László

Én csak a munkám végeztem

Rovatok: 
Egyéb

/fikció/

Rovatok: 
Egyéb

Soha nem lesz demokrácia, addig amíg pártokat választunk az Országházba, mert azok is hasonló hierarchiára épülnek, mint a katonaság. El tudjuk azt képzelni, hogy a parlamentben egy fideszes késviselő Orbán Viktor ellen érvel? Nem, mert rögtön kizárnák a pártból, meg lehet az életből is.

Lénárd József
Lénárd József képe

Múlt jelen jövő

Rovatok: 
Egyéb

Elmúlt a csatazaj, az izgalom, a fémjel,
a durrogtatás, a várt kabarék.
Eltűnt az éhes útról a sok söpredék.
Egy árva gyermek utánuk nézett. Amott
takarja magát éhség szégyene
egy újságlappal, s falhat, ami még maradt

Marjai László

Politika, ahogy én látom / a soros terv

Rovatok: 
Egyéb

Soros György olyan szuper hatalmat birtokló társaságot képvisel, amely évezredek alatt tökéletesítette módszereit, hogy beteges eszméit, hatalmát az egész világra kiterjessze.

Divima
Divima képe

Balesetes Miska

Rovatok: 
Egyéb

Lomha járat év elején
disznót ölő kemény legény
félre csapott pörge kalap

Főadmin
Főadmin képe

Boldog Új Évet!

Rovatok: 
Egyéb

Minden kedves Magyarerős írónknak, és olvasónknak ezúton kívánok Áldott, kegyelmekben gazdag, nagyon boldog Új Évet!

Juhászné Bérces...

Karácsonyi üdvözlet

Rovatok: 
Egyéb

Szeretetteljes, áldott, örömteli karácsonyt kívánok mindenkinek!

 

Juhászné Bérces Anikó

Tiberius
Tiberius képe

Szomorú karácsony

Rovatok: 
Egyéb
          Szomorú karácsony.....
 
Szomorú karácsony szegénység függ a fákon.
Oda lett a reménység,ami sokáig tartotta a magyart még.
Türelmünknek régen vége lett,kezd
ébredezni a megtépett nemzet.
 
Bankok hazug igérete semmivé lett,kihúzták
régen alólunk a szőnyeget.Kufárok élősködnek
Rovatok: 
Egyéb

Ha egy öntelt, pökhendi kormány megfontolás nélkül söpör le az asztalról minden ellenzéki javaslatot, nem válaszol az újságírói kérdésekre, a békés tüntetésekre meg azt mondja, majd haza mennek, ha megunják, akkor jönnek a zavargások, vagy a forradalom.

Mezei István
Mezei István képe

Karácsonyi üdvözlet

Rovatok: 
Egyéb

Áldott, Békés Karácsomyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok minden Magyarerő tagnak.

Főadmin
Főadmin képe

Itt a közhöz nincs közöd!

Rovatok: 
Egyéb

A mi, „köztévének” csúfolt lakájtévénkbe „csak úgy” nem mehetsz be, akkor sem, ha erre jogosítványod van. Hogy ki adott erre utasítást, nem nehéz megfejteni. A („Köz”)Tévé Pappja önerőből, saját elhatározásából még a Tévé mosdójának ajtaját sem nyithatja ki, hogy is juthatna eszébe egy ilyen, példa nélküli utasítás? 

Rovatok: 
Egyéb

Néhány nappal ezelőtt egy régi ismerősömmel találkoztam, aki köszönés helyett rögtön panaszkodással kezdte és beavatott mélyen szántó elméleteibe, minthogy:

a tüntetők nem más, mint csőcselék, akik nem akarnak dolgozni, neki bezzeg három munkahelye is van, a devizások fejéhez senki sem tartott fegyvert, hogy hitelt vegyenek fel.

Marjai László

Politika, ahogy én látom Rossz álom

Rovatok: 
Egyéb

 Egy olyan országban élek, ahol a bárdolatlanság lett a kultúra, a becstelenség erény és saját butasága már fel sem tűnik a lecsúszott társadalmi rétegeknek.ahol a nép oly igénytelen, hogy elfogadja nyomorát és örül, ha négy évente hozzá dobnak néhány kiló cukrot, lisztet.

Rovatok: 
Egyéb

Az idősebb korosztály bizonyára emlékszik még a 80-as évek végétől a 90-es évek elejéig fénykorukat élő maszek kötödésekre, aztán valahogy tönkretette őket az olcsó kínai áru.

Oldalak