Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Független Újságírók Szövetségének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Egy igazi gyönygyszem

Lina

   Tulajdonképpen Bánkot édesanyám apukájának köszönhetem. Iván nagypapa építette fel a Napsugár utcában azt a kis nyaralóházat, mely annyi örömöt szerezett már a családnak és nekem is. Valószínűleg nem ismerném Bánkot, ha ez nem így történik. És milyen hálás vagyok a Nagypapának!
   Bánk, maga a nyugalom. A madarak csicsergése, a friss levegő, a gyönyörű táj. És nem utolsó sorban a Bánki-tó, melyben a fürdőzés maga a tökély! Én megmondom: volt olyan szerencsém, hogy több külföldi országba is eljutottam már. Fürödtem tengerben, óceánban és micsoda élmény volt, de azt a nyugalmat és békét, amit akkor érzek, mikor a gyönyörű tájat nézve úszkálok Bánkon, olyat máshol nem tapasztaltam.
   Ha az ember úgy kívánja, szórakozni is lehet itt! Főleg hétvégén, a fiatalok ellepik a strandot és a tó egész környékét. A hangulat szuper!
   Mostanában egyre több koncertet rendeznek a vizi színpadnál. A múltkor a Neoton família játszott, szuper volt! Nagy baráti társaságok érkeznek és pezsdítik fel a falu életét. Úgy gondolom, hogy szerelmeseknek is ideális hely lehet Bánk.
   Mostanában mikor ott vagyok, elképzelem, hogy egyszer majd lesz egy fiú... egy fiú, akit elhozok ide... Megmutatom neki Bánk szépségét, azt, hogy egyszerre a nyugalom és a jókedv helyeként is szolgál ez a kis falu. Természetesen a nyaralóházunkban laknánk. Reggel felkelnénk, együtt megreggeliznénk a teraszon, majd összekészülnénk és lesétálnánk a strandra. Fürdenénk egy jót, nagyot úsznánk és a napon megszáradnánk. Ha kistrandoltuk magunkat, visszamennénk a házikóba, kicsit megpihennénk és este, mikor már besötétedett, kézenfogva körbesétálnánk a tavat. Néznénk a csillagokat, beszélgetnénk és ölelnénk egymást. Egyszerűen elvesznénk a másik szerelmes pillantásában... Egyszer ha lesz egy fiú, elhozom ide és megmutatom neki, hogy... Bánk egy igazi gyönygyszem

Rovatok: 
Irodalom