Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Független Újságírók Szövetségének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Az Úr türelme végtelen

Mezei István
Mezei István képe

Ki tudja hány perces novella

Idén a telefonhívások és válaszok a karácsonyi jó kívánságok jegyében kissé félre sikerültek. Temetőbe, színházba, moziba, koncertre, autóba és egyéb kegyhelyekre és tömegrendezvényekre eleve ne vigyünk telefont, de korunk „nagy „ találmánya mily jellemző és leleplező és jellemző a használójára nézve.

  A hívásokra adott válaszok:

Több százezer forintos nyugdíjas: szia, a bankomban vagyok, a betétállományomat ellenőrzöm, később hívjál. –na, ennek sem adtam volna a karácsonyi tízezres kegydíjból két forintot sem.

Kamionsofőr barátom,- ő ráért velem fél óra hosszat is beszélni, miközben százhúsz kilométerrel repesztett valamelyik sztrádán. Rendőrség, KRESZ .

Egy haverom a kocsmai háttérzsivajban,- részeg vagyok, holnap hívj!

Egy középkorú nős ismerősöm: - Épp szeretkezem, este hívj!- a hívás délben történt, nem valószínű, hogy a feleségével volt, mert akkor félbe hagyná a dolgot, és utána folytatta volna, vagy nem.

Egy régi barátom: – A hordókat mossuk, kicsit piásak vagyunk, majd hívlak.

Egy kereskedő ismerősöm: Hagyj most, elkötöttünk egy kocsit, nagytakarítás folyik.

Egykori diákom: Nagy a zaj tanár úr, tüntetünk, igaz nem tudom miért.

Senki sem vette fel telefont, mert épp könyvtárban, képtárban, tóparti sétán, családi körben, vagy hattyúetetésen volt, baráti beszélgetés közben, mert ezeken a helyeken nem, vagy csak alig tartózkodunk.

Úgy látszik csoda történt velem, egyre több a tennivalóm, és mégis mindenre ráérek. Egyre több dologra és emberre jut időm. Lehet, hogy korábban én is ilyen válaszokat adtam.  A korom, vagy más körülmények miatt, ha könyvolvasás, versírás, favágás, kertásás, falevél gereblyézés, bevásárlás, vagy más körülmények közben hívnak, leteszem a könyvet, tollat, a munkaeszközt, félbe hagyom a munkát, leülök egy lépcsőre, vagy köre, fogadom a hívást, befejezem, majd folytatok mindent tovább.

   Így van ez még imádkozás közben is, ha hívnak, abba hagyom, majd utána folytatom, és Isten még mindig a vonalban van, Ő mindig a vonalban van, mert az Úr türelme végtelen.

 

Rovatok: 
Publicisztika