Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Graholy Zoé
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Van, még aki megtakarít?

Tiborc
Tiborc képe

Úgy látom, sok embernek annyi esze sincs, hogy elgondolkozzon azon, hogy a Quaestor esetében, talán azért hoztak kártalanítási törvényt, hogy a kormányban, és a képviselők között lévő érintetteknek legyen idejük az érintettségüket eltüntetni.
Amikor minden nyomot sikerült eltüntetni, akkor leálltak a kártalanítással, amit előre úgy fogalmazták meg, hogy valamire lehessen hivatkozni.

Tehát a kártalanítás azért készült ebben az esetben, hogy időt nyerjenek. Nem tudom, hogy van-e még ennél lejjebb? 
És, hogy ezt egy ország élén álló kormány művelte? Pont az nem tartja be a törvényt, aki a törvényt alkotta? Úgy látom, senkit nem érdekel.
Innentől kezdve megszűnt az államiság, a rendlátszólagos fenntartása is, mert ki az, aki ezek után tiszteletben tart egy törvényt?
Épp ezért nem csodálkoznék, hogy itt elszabadulna a pokol.
Mindenesetre az emberek nagy része, már nem fog megtakarítani, hanem feléli a pénzét, ha van. Az még senkit nem érdekel, hogy az emberek ezek után a párna alatt tartják a pénzüket, ha kitart esetleg a hónap végéig. Nem is volna értelme sehova sem befektetnie, hiszen rövidtávra kevesebbet kapna vissza, mint amennyit betett. 

Orbán most vallotta be, hogy 2011-ben négy órán múlt, hogy az ország nem csődölt be.
Ezek után az se örüljön, aki állampapírokba fektette a pénzét, egy olyan országban, ahol az állam centikre áll a szakadéktól.
Most olvastam, hogy egy Svájcban élő volt honfitársunk onnan osztogatja nekünk az észt. A Svájcban élőt, meg nem érdekli, hogy ő az itt élőknél nyolcszor-tízszer annyit keres, mint az itt Magyarországon élő szerencsétlenek, akik már olyan lopásokat nem tudnak kiheverni, ami teljesen lenullázza őket.

Pedig az elmúlt egy év alatt nyolc pénzintézet ment úgy tönkre, hogy a százmilliárdokból, egy fillér ellopott pénz nyomára sem leltek. Nem leltek, mert, nem akartak. Már unalom azt ismertetni, hogy pár száz forintért viszont az egyszerű emberhez kijön az adóhivatal, meg a rendőrség.

Az említett svájci úr, vagy hölgy 30-40 százalékokat emleget. 
Aki tudatosan hazudik, mert nagyon jól tudja, hogy 5-6 százalékról van szó, és nem értem, hogy ezt miért teszi.
Mint ahogy az is hazudik, aki azt állítja, hogy itt hazánkban 0-1 % az infláció. Mert aki hetente megy az üzletekbe vásárolni, az nagyon jól tudja, hogy a tej, egy-két gyengébb sajt, a benzin áránál szinte mindennek az ára megy felfelé. Akik kitalálták, hogy megadóztatják a bankokat, azok nagyon büszkék lehetnek magukra, hogy a további adókat már nem nekik kell beszedni, hanem ezt a csúnya feladatot is rábízzák a bankokra.

Ez a manipulált infláció egy darabig jó, mert az MNB ingyen használhatja a pénzünket, mert nem kell fizetést, nyugdíjat emelni. Nem tudom, hogy meddig tartható fent egy olyan rendszer, amelyik nem végez termelő tevékenységet, legfeljebb munkásokat ad, az idetelepült gyáraknak, akik viszik ki a pénzt, hiszen az az övék.
De hiszem, hogy sajnos a hazugsággal törvények semmibe vételével, fenntartott rend egyszer úgy fog összedőlni, mint egy kártyavár.

Rovatok: 
Füstölgéseim