Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Független Újságírók Szövetségének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Váci utcában

Marika Lovász
Marika Lovász képe
   Ha már Pesten voltam, összekötöttem a kellemest a hasznossal. Pár napot ott maradtam, régi emlékeim között, ezek közül egyet megosztok veletek. Dórikám ragaszkodott ahhoz, hogy elvigyen engem a kedvenc kávézójába! ( Hiába tinédzser, már van ilyen neki ). Gondoltam, a zsebpénzének lőttek, ha ő fog fizetni.
Nos nem így történt.
 
  Budapest leghíresebb belvárosi utcájában, a Váci utcában van egy nagyon kellemes, barátságos espressó. A neve KAFE FREI. Egyszer hallottam Frei Tamást arról beszélni, hogy kávézókat fog nyitni, ahol megmutatja a világ minden táján kapható kávé-különlegességeket, elsősorban a fiataloknak, az ő pénztárcájukra szabva.
  Egy ilyen kávézóba ültünk be, a sétáló utcában, ahol a kirakatokban az árakat csak euróban írják ki. Ahol mégis kiteszik a fizetendő forintban az összeget, a szám is tátva maradt. Százezres nagyságrendnél kezdődnek. Táskák, csizmák, kabátok, ruhakülönlegességek, mind száz, kétszázezren felül! De Frei Tamás kávézója olcsó! Megfizethető a fiataloknak. A kávéház nem hivalkodó, berendezése szinte puritán, és hát az árak!
   Istenem, a közelmúltban barátném méltatlankodott a Brassói főtéren fogyasztott kávéért elkért áron. Itt a legdrágább, extra-különleges kávé sem drágább 790 forintnál.
   A teljesség igénye nélkül... Van itt Olasz kapuccinó, kesernyés ízvilággal, Francia, Afrikai, Spanyol macchiato, ahogy Bécsi kapuciner is. Cuba, Mexico, Jamaicai kaffék Kolombusz fűzserekkel. Nikaraguai dohánykávé, Riói Kókuszos, vagy éppen Azték Chili-espresso. Van Japán Rózsakávé, Tokioi Gyömbérkávé, Ausztrál Diókávé, Sarkvidéki hidegkávé. Abszolút egyedi minden csepp. Valóságos ízorgia... Az elfogyasztott sütemény, állítom, boldogság hormonnal tölti el a bensőt.
  Dórikámmal elfogyasztottunk egy forró Alpesi csokoládés kávét, egy Kiotói szi
lvás krémkávét ( íze leírhatatlan )

 egy Jemeni fűszerest, és egy Arab Al-Jaziari jeges-narancs-karamell kávét. Teljességgel eltömítődtem a sok -sok finomságtól.
  Fenomenális élmény volt veled lenni Dórikám! Elmélázni az időről, amikor én voltam tizenhat . A belvárosba csak tényleg sétálni és kirakatokat nézegetni mentem be. Időtöltésnek. Ma pedig közel három órát trécseltünk, mondhatom boldogan, hisz a sok finomság ehhez alaposan hozzá járult. Ha hazajöszz, igérem, lesz folytatás. Hallottam, hogy Fehérváron is van Frei Kafe kávéház.
   Ott a helyünk...Hatalmas nap volt! Hatalmas nap lesz...!
Rovatok: 
Irodalom