Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Soltész Irén
  szerkesztő
Takács Mária
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
Hollósi-Simon István

  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Talán meg is történt...

Szepi02
Szepi02 képe

  Éva és Jani egy éve házasodtak össze. Egy aprócska falu megbecsült tagjai ők. Éva tanítónő a helyi iskolában, Jani a közeli városban dolgozik. Boldogok, mert első babájukat várják, Éva öt hónapos terhes. Kerekedik is rendesen minden irányba, ezért aztán, egyik nap bebuszozik a városba, hogy férjével találkozzon. Nyakukon a tél, ezért aztán a nadrágtól a nagykabátig mindenből újat kell venni a kismamának. Be is vásárolnak alaposan. Ahogy sétálnak a buszállomás felé, csodálkozva látják, hogy a Domus áruház megszűnt, helyette új diszkont áruház nyílt. A homlokzaton és a kirakatok üvegén, hatalmas feliratok adják hírül az arra járóknak, hogy óriási nyitási akciók várják őket. Az asszony szemét is megkapta  a reklám és megkérte párját, hogy bemehessen. Janinak már nem volt kedve a sok csomaggal végigvitorlázni az áruházon, ezért a bejáratnál várta feleségét. 
   Éva közben a próbafülkében jó meleg téli nadrágot és pulcsit próbál. Mosolyogva simogatja gömbölyödő hasát, amire a bentlakó apró mocorgással reagál. Már éppen készül átöltözni, amikor megmozdul a tükör, ami mögül egy alak lép ki, és hirtelen rongyot szorít az arcára. Még sikoltani sincs ideje, mert rögtön elkábul. Az utolsó, amire emlékszik, a két gonoszan villogó fekete szem. 
 
János megunja a várakozást, az eső is elkezd szemerkélni, a sok csomagra rágémberedik az ujja. Már majdnem egy óra telt el, mióta az asszony bement. Keresni kezdi benn a feleségét, hiába járkál össze-vissza, nem találja sehol. Végső kétségbeesésében végignézi a próbafülkéket, és az egyikben megleli Éva csizmáit.
  Rosszat sejtve felhívja a rendőrséget. Pár perc múlva ki is jönnek a zsaruk, és alaposan átvizsgálják az áruházat. A pincében nyolc, székhez kötözött emberre lelnek, köztük Évára is. Szájukat leragasztották, hogy ne tudjanak segítségért kiáltani. Szervkereskedők rabolták el mindet. Nekik szerencséjük volt, hogy rájuk találtak, nem úgy, mint azoknak, akiknek maradványait meglelték a pince egyik helyiségében, ami műtőnek volt berendezve. 
A rendőrség azonnal bezáratta az áruházat és a nyomozás érdekében hírzárlatot rendelt el. Évának az ijedtségen kívül más baja nem esett, bár sokáig álmában újra átélte a horrort.

   Üzenem mindenkinek, vigyázzon magára, hisz a gonosz mindenhol ránk leselkedik, hol rabló, hol szervkereskedő, hol szatír képében. Lehet, hogy épp egy tükör mögött a próbafülkében...

Rovatok: 
Füstölgéseim