Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Soltész Irén
  szerkesztő
Takács Mária
  szerkesztő/admin
Nagy Erzsébet
  szerkesztő
Hollósi-Simon István
  webadmin

Kiadványok




















































































 

Jelenlegi hely

SAJT házilag

Főadmin
Főadmin képe

Hozzávalók

1 liter tej,    
1/2 kg túró
,   
6 dkg vaj
,   
1 egész tojás
,   
1 kávéskanál szódabikarbóna
,   
1 kávéskanál só

Így készítsd el a házi sajtot

1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót – melyet előbb áttörtél krumpli törőn – főzz össze 5 percen át. Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverd jól össze. Óvatosan 15 percig keverd főzés közben. Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tűzről és rakd tetszőleges formába. 2 óra múlva reszelhető is.

Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöld fűszerekkel.  

Rovatok: 
Alkotások