Hozzávalók
A tésztához
160 g kristálycukor
160 g liszt
40 g kakaópor
8 db tojás
étcsokoládé
A töltelékhez
100 g porcukor
80 g kakaópor
10 g oldott zselatin
6 dl tejszín
Elkészítés
A tésztához 8 tojásból, kristálycukorból, lisztből és a kakaóporból csokoládés piskótafelvertet készítünk, melyet vajazott-lisztezett tepsiben kisütünk. Kihűlés után a piskótát lapjában kettévágjuk. A felső lapot olvasztott étcsokoládéval áthúzzuk, dermedés után 4x4 cm-es négyzetekre vágjuk.
A töltelékhez verjük kemény habbá a tejszínt, keverjük be a porcukorral elkevert kakaóval, és adjuk hozzá az olvasztott zselatint. Az így elkészített krémet a tészta másik felére kenjük, szilárdulás után ráhelyezzük a csokoládés négyzetalakú tetőlapokat. Tálaláskor meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.