Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Riadt lelkek párbeszéde

mernok58
mernok58 képe

                             Vak vezet világtalant

Kedves Tibi nagyon régen hallottam rólad mi az oka??? Remélem jól vagy! Éva
31.12.2015 15:29
Kedves Éva! Békés, boldog újesztendőt kívánok Neked és szeretteidnek a feleségem nevében is. Tibi

2016. JANUÁR 1. 17:00
Nektek is viszont kívánjuk!! Örülök, végre lehet hallani, illetve látni téged!! Puszilunk benneteket Éva!!

2016. MÁJUS 17. 12:53
Lécci a Bioformulánál nézz utána interneten egy kecskeméti házaspár forgalmazza, nekem csak az segít az emésztésnek! Szia! Éva!

Köszönöm Éva!
Otthon vagy?

2016. MÁJUS 17. 15:58
Sajnos nem tudják beállítani a gyógyszereket egy oko telefonnal kínlódok! Éva!

2016. MÁJUS 17. 18:23
A nyugtatók kellenek, a többi bizonytalan - csak magadban bízz! Semmi nem romlott el benned végleg - csak lekapcsoltak az idegsejtjeid - olyan ez, mint amikor rossz a vétel és az adás a rádión - sistereg, bántja a fület, nem lehet érteni. Egyszer elkezd tisztulni az adás - de csak akkor, ha nagyon akarod hallani, hogy mit mond a rádió!!!

2016. MÁJUS 17. 19:36
Köszi a biztatást..!!!?

2016. MÁJUS 26. 8:01
Hogy vagy, hol vagy, Éva?
??????????

2016. JÚLIUS 18. 15:49
Éva meghívott a Messengerbe.
A Messengerben gyors és élvezetesebb az üzenetek küldése. Kérj hivatkozást a telefonodra az alkalmazás telepítéséhez.

2016. JÚLIUS 25. 19:02
Hol vagy Éva? Még Pesten? Enyhült a kín egy kicsit? Simon dr. változtatott már a stílusán? Beszéltem bátyáddal - nem ért rá hosszan társalogni, mert aratott. Tőle nem tudtam meg semmi újat.

2016. JÚLIUS 25. 21:59
Drága Tibi! S. úr nem változtatott és már annyira szenvedtem.  Attila jött a sógornőmmel, aki persze nem szakember, de majd elvisz egy orvoshoz, ír valami cseppeket és meggyógyulok. Én meg elhittem és sógornőmnél vagyok Orgoványon.

Elvitt a csodadoktorhoz. Az utolsó remény omlott össze bennem, mindig rád gondolok, mikor kérdezted, szakemberek vannak körülöttem? Nem tudom mi lesz Tibi, végső elkeseredésemben vagyok!! Még eteti az Attilát, ő majd leszoktat a gyógyszerről. Az Attila meg hiszi. Aranyos Tibi, nem tudom mi lesz velem....???

2016. JÚLIUS 26. 9:42
Rendbe fogsz jönni! Most nem tehetsz mást, mint hogy tűröd a kínokat. Tudod: összeszorított fogakkal is, de muszáj! Az agyadban semmi nem romlott el véglegesen, minden agysejted ép és egészséges - a lelkedet érte sokk, amit úgy élsz meg, hogy a koponyádon belül keletkezik a fájdalom, a tűrhetetlen érzés. A lélek az agy és a szív által közösen fenntartott, bennünk élő angyal. Ha megbántja a világ, el akar bújni - ilyenkor az idegsejtek közötti elektromos kapcsolat gyengeárammal üzemel. keresd az életedben a múlt értékeit. Minden ember hibázik és esendő, nem csak Te. Látod, mennyire függünk a környezetünk anyagi és emberi világától? Azt a viszonylagos, törékeny egyensúlyt kell hagyni visszaállni, ami akkor működik jól, amikor úgy érezzük, hogy telítve vagyunk életörömmel. Ez nem egyenlő a boldogsággal - boldogság ugyanis nem létezik, csak egészséges életerő, amikor a testünk és az idegrendszerünk normál üzemmódban működik. Ilyenkor nem is veszünk tudomást önmagunkról szinte, csak élünk, ahogy a fák, a virágok, az állatok. Az ún. boldogság egy-egy örömfröccs, nem több - időnként adódik az életben, olyankor az agyban valamilyen egyedi kémiai vegyület szabadul fel és az okoz kellemes érzést - de elmúlik, mint a tudatmódosító szerek okozta eufória. Csak arra összpontosíts, hogy semmi nem romlott el Benned véglegesen - nem kell kicserélni, megjavítani semmilyen szervet, szervi részt. Hagyni kell a külvilágot hatni magadra - de nem totálban, hanem apránként, kis részletekben beengedni azt a világot. Fontos, hogy kissé elszeparált legyél, de a magányt csak módjával erőltesd. valaki kell melléd, aki a fizikai jelenlétével is támaszt nyújt. Tudom, ilyen ember a családban is csak ritkán adódik. Kedves Éva! Én nem vagyok sem orvos, sem pszichiáter, sem csodadoktor, sem varázsló. Én csak hitet és erőt próbálok küldeni az írásaimmal, az élő beszédemmel - mást nem tudok. Ha legalább egy szó, egy rövid mondat érdemes arra, hogy megkapaszkodj benne, már az is jó. Időnként írjál nekem. A különböző gyógyszerek, kémiai anyagok váltogatása, bevitele, elhagyása, stb. biztosan új és új kihívások elé állítja az agyat - mérsékelten kellene élni a vegyipar, gyógyszeripar által kínált szerekkel. Állítólag az orbáncfű nevű gyógynövénynek van a depresszióra enyhítő hatása. Erre kérdezz rá a csodadoktorodnál és az ő tudtával Attilával szereztess be ilyen kivonatot. Tudjad, hogy én továbbra is sokat gondolok Rád - valamilyen ereje biztosan van ennek is. Tibi

2016. JÚLIUS 26. 12:32
Biztosan, Tibi nagyon rosszul vagyok, de olyan jó, ha ránézek a telefonomra és még valaki gondol rám. Nem elég, amiken átmentem, még hittem egy hozzá nem értő embernek, majd ő leszoktat és felkelek teljes gyengeségemből és járok szerinted?? Miben bízzak? Minden percben az életemért küzdök! Szerinted, ami gyógyszerrel nem ment, majd így magától felerősödök...??? Puszi Éva!!

2016. JÚLIUS 26. 13:54
Éva, nem tudom, hogy most éppen milyen és mennyi gyógyszert szedetnek veled. Veszélyes lenne részemről arra biztatni, hogy orvosok által javallt, felírt gyógyszert magadtól, titokban hagyj el - én ezt nem javaslom, mert ahányan vagyunk, annyiféleképpen reagálunk a gyógyszerre és a hiányára is. Csak azt tudom, hogy már a sokadik helyen vagy és valószínűleg mindenhol adtak valamilyen pirulát és ezek mind másmilyenek voltak....Valahol, valakinél - egy orvosnál - csak meg kell állapodnod és ott kell hosszan kitartanod és egy általa előírt adagolást lassanként csökkenteni. De hogy ki legyen ez az orvos, nem tudom. Hidd el, együtt érzek veled, el tudom képzelni a szenvedésed erejét. Fel fogsz kelni, járni fogsz és enyhülni fognak az agyi érzéseid. Beszélj a kínról, amit érzel valakinek, aki a közeledben van és segítő szándékú - akár a sógornőd, akár az a csodadoktor, akár a férjed. Próbáld meg lassan, higgadtan szóban megfogalmazni azt az érzést - a fejed mely tájékán nagyjából mit érzel, a szíved környékén mit érzel, hogy tudsz lélegezni, be akarod-e csukni folyton a szemeid, állandóan ágyban akarsz-e lenni, vannak-e önvádjaid, vádolsz-e konkrétan valakit az állapotodért. Próbálj meg valami egyszerű tevékenységet folytatni: borsót válogatni, tökmagot törni, stb. Keresd az agyadban azt az állapotot, ami már tűrhető, próbáld meg gondolatilag előállítani azt az agyi érzést - ahányszor csak lehet, próbálkozz vele. Mondjad magadban: nem történt semmi hiba, semmi helyrehozhatatlan dolog, a világ működik, a világ vár rád és te vissza fogsz térni ebbe a világba, csak most a lélek-angyalod egy kicsit bujdokol. A fizikai erőd is vissza fog térni, az izmaid, a csontjaid nem sérültek - csak néha erőltetni is kell: sétálni, lépcsőt mászni. stb. Nézzél néha tükörbe: fogadd el magad. Fogadd el a családtagjaidat - szeretnek ők, segíteni akarnak rajtad, csak nem értik ezt az állapotot - valahogy tájékoztasd őket a belső világodról. Látod, csak ilyen mondatokat tudok írni - ha nem esik jól olvasni a soraim, írd meg, akkor másképpen fogalmazok. Tibi

2016. JÚLIUS 26. 16:53
Nem normális sógornő kezében vagyok, 3 óránként belém nyom fél Xanax-ot, majd amit nem tudtak az orvosok, majd ő most felgyógyít, ő természetgyógyászati tudásával, azoktól a cseppektől pár napon belül felállok, új életem lesz, most már jó kezekbe leszek. Énnekem meg jártányi erőm nincs, családommal ne tartsam a kapcsolatot !!

A kórházban végig így etetett telefonon, én meg mint szenvedős beteg hittem neki és hagytam, hogy megszöktessen. Ez nem hiszem, hogy a mai világban megtörténik. Se papírom, semmi!!

Igaz, S. úrhoz bement, hogy elhoz, az meg nem hogy biztatott volna, hanem ráförmedt, én meg még attól is megijedtem. Tudom, életem legnagyobb hibáját követtem el!!

2016. JÚLIUS 27. 8:20
Éva: jól értem? Megszöktettek a pesti kórházból? Vagy csak úgy érzed magad, mint aki megszökött - nem mindegy...Az orbáncfűről: Depresszió, pánikbetegség
Az orbáncfű teája klinikailag igazoltan jó a depresszió kezelésére, kiválóan erősíti az
immunrendszert. Este lefekvés előtt javasolunk egy csésze teát, hat hétig lehet inni.
Ez a gyógytea lassítja a szívgyógyszerek felszívódását és használata csökkentheti a
fogamzásgátlók hatékonyságát. Sikeresen használható depressziós állapotokban.
Az orbáncfű hangulatjavító hatása lassan érvényesül, 6 hétig
lehet inni napi fogyasztásnál. A nyugtalanság és a szorongás együttes előfordulása ellen is jó szer az orbáncfű. Napközben pedig egy-két csésze citromfű teát ajánlunk, ez is nyugtató hatású. A citromfű tea csökkenti a feszültséget, természetes módon oldja a kellemetlen érzéseket, a fejfájást és a nyugtalanságot. A citromfű nyugtat, erősíti az idegeket, az orbáncfű gyógyítja a depressziót.
A levendula elsősorban illóolajként, párologtatva vagy fürdővízbe csepegtetve fejti ki lazító, nyugtató hatását. Oldja a bennünk összegyűlt feszültségeket és görcsöket. Kellemes illata hozzásegíthet a relaxációhoz. Este vagy napközben javaslunk levendulás fürdőt
.

2016. JÚLIUS 27. 9:50
Igen Tibi, jól érted. Mond, most mit tegyek? Ő meggyógyít? Nem is ismeri a betegséget, de ő tudja, meggyógyít.  Xanax-szal nyom össze-vissza, erőm sincs, mit tegyek!?

Értem, ez eléggé zavaros történet, de mindenek előtt Te vagy a fontos - olyan állapotba kell kerülnöd, hogy a normál életvitelre alkalmas legyél- ha ennek ez az ára, belefér - nyilván Te nem tudtad átlátni a döntés következményeit, ezért az felel, aki téged onnan engedély nélkül elhozott. Valakinek jelentkeznie kell a pesti kórháznál, a kezelőorvosodnál, hogy mi a helyzet veled kapcsolatban - de ne te intézd ezt, ne is törődj vele. beszélek Misivel, a bátyáddal, majd ő kitalálja, hogy mi legyen. Te emiatt ne tépd magad még jobban, semmi értelme, csak rontasz az állapotodon. Hogy az orgoványi orvos miként gyógyít, nem tudom, én abba nem akarok beleszólni...

Látlak, rád csukom a szempillámat. Beszéltem Misivel - légy türelemmel, amennyire tudsz! Néha kelj fel és mozogj, szükséged van rá!

2016. JÚLIUS 30. 19:54
Ma megint megtámadott a kór engem is - órákon át küzdöttem vele. Most este van, visszavonult - nekem verset kellett írnom, hogy kitisztuljak. Úgy érzem, egy kicsit te is megkönnyebbültél...igaz?

2016. JÚLIUS 30. 21:27
Tibi, nem hiszed, ugyan ott, ugyan abban az állapotban vagyok, teljes idegroncsként!! Neked pedig gyors javulást!! Anna sógornőm sakkban tartja az Attilát. Megvan győződve, majd a gyógyszerelvonástól meggyógyulok!!

Sajnos a Misi se tehet semmit. Mindenki félre van vezetve!!

                                Folytatás következik

Rovatok: 
Egyéb