Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Graholy Zoé
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Rezsicsökkentés

Tiborc
Tiborc képe

Jól kitalálták ezt a rezsicsökkentést.  Mindenki örül neki, még az is, aki az ellenkezőjét mondja.

De….

Vegyük sorra azt, hogy mit is jelent ez valójában.

Először is, a csökkentésre kényszerített cégek, ahol tudják, duplán visszaveszik a csökkenő bevételeiket. ez nem újdonság, erről hallottunk, olvashattunk máshol is.  Például vegyük a FŐTÁVOT. A Főtáv, már akkor elkezdett fűteni, amikor még az úgynevezett fűtést megelőző napon a lakásban egész nap nem ment a hőmérő higanyszála 24 fok alá.

Aztán már csak olvashattam arról, hogy már fűtenek, mert akárhogyan tapiztam is a fűtőtesteket, azokon nem vettem észre a fűtés nyomait. Itt, hogy ha az időjárás kedvez a Főtávnak, egy hét után behozzák a veszteségeiket.

És így csinál a többi cég is, csak más módszerekkel, míg a televíziókban ezerrel megy a propaganda, hogy milyen jóságos is ez a kormány az emberekkel szemben.

Tény, hogy a fizetéseinkhez, és nyugdíjainkhoz képest itt Magyarországon nagyon magas a rezsiköltség. Ezért nem is fizetnek, vagy sokan nem is akarják fizetni a rezsiköltséget. A rezsicsökkenéssel, már a becsületesebbje nekiáll törleszteni, bár mint írtam nem lett olcsóbb nekik semmi sem. Már megérte az államnak.

De nem ez a lényeg, hanem az, hogy ki lehet mutatni, hogy lecsökkent az infláció, Márpedig ha lecsökkent, akkor nem kell emelni a nyugdíjasoknak a nyugdíját, a dolgozó embereknek meg  nem kell emelni a bérét. Arról meg bölcsen hallgatnak, hogy a 122 államtitkár, meg az egész pereputty most emelte magának a nem is alacsony fizetését több mint százezer forinttal.

Az sem számít, hogy az elmúlt egy évben a tejtermékek, húsfélék a krumpli, vagyis az élelmiszer ára emelkedett 30 – 80 százalékkal. Mert azt meg  nem várhatjuk a gondoskodó államunktól, hogy fizetésemelésre, vagy fogyasztásra  vegyen fel kölcsönöket. Különben is az IMF től elbúcsúztunk, a többiek meg drágábban adnák a kölcsönt. Igaz, hogy nem is szólnának bele, hogy mit csinálhatnak a felvett kölcsönökkel. A felvett kölcsönökből meg lehet stadionokat építeni, kisvasutat csinálni Felcsúton, lehet a Normafánál milliárdokat költeni, vagy parkokat rendezni, míg az autóm felnije leszakadt a kerékről, és végighasította a kocsi oldalát, ezeken a kiváló utjainkon.

Rengeteg pénz megmarad az államnak, mert a spórolósabb fajtának nem kell kamatot fizetni, ha beteszi a megtakarításait a bankba. Ezzel is már a takarékosabbaknak,  százezreket lehet kivenni a zsebéből, ami már hol van attól a pár ezer forinttól, amit az állítólagos  rezsicsökkenéssel elértek.

Az sem számít, hogy a negatív kamatok esetleg besegítenek az ország csődjébe.

Szóval nagy találmány ez a rezsicsökkentés. Lehet vele újra választásokat nyerni, nem kell arról beszélni, hogy a dunai árvíz okozta károkért az EU-tól, csak mi nem kaptunk kártérítést, mert nekünk alig haladta meg a kár a nyolcmilliárd forintot.

Apropó! Ha nyolcmilliárd forint lett a kárunk, akkor talán mégsem voltunk olyan sikeresek. Mert akinek több volt, de megkapja a kártérítést, az csak olcsóbban úszta meg, mint mi. De nem ez a lényeg, hanem az, hogy a rezsicsökkentésről  lehet éjjel - nappal beszélni, és nem kell addig arról sem az embereket terhelni, hogy már megint meg gyilkoltak valakit.

Csak az a baj, hogy mire sokan erre rá fognak jönni, akkor megint elmúlik négy év, és mint tudjuk az emberi élet véges, főleg ha még rá is segítenek erre.

Rovatok: 
Füstölgéseim