Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Soltész Irén
  szerkesztő
Takács Mária
  szerkesztő/admin
Nagy Erzsébet
  szerkesztő
Hollósi-Simon István
  webadmin

Kiadványok




















































































 

Jelenlegi hely

Reform ételek

Lénárd József
Lénárd József képe

Tüttyölt Ratyli

Hozzávalók:

Másfél kiló nyersratyli 
egy jókora pese 
2 csobolyó gönyézde (ha lehet pörögősi) 
3 csipet cihánta 
4 ölej csikmány 
kb.5 zamecsli 
1 suttyonyos petrecel 
1 véka vatyek

A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem ereszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen  höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat  gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. 

Közben a pocadékot  meg peccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán  már csak röttyengetjük, mert hamar odakaphat. 
Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba,  majd  jól összegyöröszjézzük. Várunk,  amíg a széle be nem tockosodik és rádurungoljuk a cihátát. 

Rovatok: 
Humor