Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Graholy Zoé
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Quaestor, és még hét pénzintézet egy év alatt

Tiborc
Tiborc képe

Akiknek még lehetősége van végignézni a parlamenti közvetítést, annak nincs kétsége afelől, hogy itt a politika játssza a fő szerepet a károkozásunkban. Azt a pofátlanságot, hazugságot, és mellépofázást, és csúsztatást nehéz egy károsultnak idegrendszeri károsodás nélkül végignéznie, ha még eddig nem ment tönkre az egészsége az elmúlt három hétben, vagy az elmúlt huszonöt évben.

Lehet, hogy azért is szüntette be ez az állampárt kettős, a Duna tévén a közvetítést, hogy a kint élő magyarok ne láthassák, hogy mi folyik ebben az országban.

Ma, abból a több száz államtitkárból részt vevő egy, jól hallhatóan továbbította azokat az egyeztettet véleményeket, amiből egyértelműen kiderült, hogy itt szó sincs a teljes kártalanításról a Quaestornál sem, hiába van a két párt nyakig a trutyiban.

A "nagyok" ezt már elhatározták, hogy úgy csinálnak majd, mint ami például a libásoknál jól bevált.

Adok is meg nem is, aztán fogják be a pofájukat ezek, akik félretett pénzecskéjük értékét nem akarták elveszíteni. Mert mondhatnak akármennyi inflációt, ha elmegyek az élelmiszer boltba, pár terméken kívül sok élelmiszernek megy fel az ára. Na meg az ipari cikkeknek is.

Például, tavaly előtt vettem egy szifonfejet, az tavaly már negyven százalékkal volt több, ugyanabban az üzletben.

Aztán nem kell fizetést emelni, na meg nyugdíjakat, kamatokat, mert aki beteszi kis megtakarításait egy bankba, meglepetten látja, ha kiveszi ugyanannyit, ha nem kevesebbet kap vissza. Hát persze, hogy Matolcsy nem tud már mit csinálni azokkal a pénzekkel, amit kamatként kellett volna kifizetni.

És hogy merünk mi ennek a drága, és aranyos kormánynak nem elhinni, hogy ők csak a mi érdekünket akarják. Hiszen vért és verítéket nem kímélve éjszaka és nappal azon vannak, hogy hozzanak egy-két olyan rendeletet, amivel a csúnya károkozók a kimenekített vagyonukkal fognak felelni a kárunkért.

És még az sem zavarja őket, hogy ezek a rendeletek már régen életben vannak.

A KDNP meg még ezen is túltesz. Ha ezek után lesz még valaki, aki ennek a pártnak hinni fog, az már nagyon el lesz sötétedve.

Tény, hogy itt az ítélet már készen van. Csak abban bízhatunk, ha erőt tudunk kimutatni, mert nem tudom már, hogy ki mondta, de nagyon jól emlegette, hogy ezek már csak erőből értenek.

És még az is lehet, hogy saját maguk elhiszik, hogy ők milyen jóságos, és jóindulatú emberek, csak ez az ostoba tömeg nem veszi ezt észre.

Természetesen, az öt évvel ezelőtti hibás döntéseket kell helyrehozniuk, és az ő jó munkájuknak köszönhető, hogy ez az elmúlt egy év nyolc pénzintézete tönkrement.

Hulljon a férgese, és ami megmarad az lesz majd az igazi.

Sokszor nem hinném el, hogy normálisak, ha nem tudnám, hogy nem csak a brókerek járnak tízmilliós autókkal.

De nem értem, hogy miért éppen a Quaestorral gyűlt meg a bajuk, hiszen a többi hetet kifizették úgy, ahogy illik valakit kifizetni, ha kárt okozok neki.

Vagy lehet, hogy ez sem igaz?

Rovatok: 
Füstölgéseim