Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Graholy Zoé
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Pandémia idején

Marika Lovász
Marika Lovász képe

Pandémia  itt: Bakonycsernye

      Definíció: Pandémia az emberről-emberre terjedő - jelenleg influenzavírus okozta - világjárvány.

Mire kilábalok belőle, - ha megérem egyáltalán - jelentős mértékben veszítek önmagamból azáltal, hogy emberi kapcsolataim nagy részét már nem fogom tudni visszaállítani arra a szintre , mint volt korábban.

Lassan egy éve, hogy önkéntesen karanténba vonultam. Értek kellemes impulzusok emberektől ez idő alatt. Ezekről szólnék elsősorban, mert hiszem, hinni szeretném, hogy alapjában véve az emberek jók.

Elsőnek a képviselőnő hívott fel telefonon, és érdeklődött, nincs e valamilyen segítségre szükségem. Annak idején a választások előtt ő volt az egyetlen, aki személyesen keresett meg, és kérdezte: adnám-e a voksomat rá. Sok éve dolgozik a falu érdekében, s szeretné továbbra is ezt tenni. Adtam, s nem bántam meg. Megnyerő modora, kelleme meggyőzött többször is arról, hogy így gondoljak rá. Olyan is volt, valamely dolgot csak egyszer kellett kérnem, s az hamarosan teljesült. Most hogy jöttek a nagy ünnepek, ismételten felhívott, esetleg vásárolna nekem bármit, vagy csak a lehetőség szintjén kívánjon kellemes ünnepeket.
Köszönöm a figyelmességet, kimondottan jól esik.

Egy napon felhívott az országgyűlési képviselő asszisztense. Elmondta: a képviselő úr megbízásából hívott, s érdeklődött nincs e szükségem valamire. Őszintén szólva meglepődtem, de elmondhatom nagyon jól esett e figyelmesség, pláne, hogy személyesen nem is ismerem.

Ha betegeskedtem, írtam az orvosnak, aki másnap felhívott, s megkonzultáltuk hogylétemet. Az autója itt állta házam előtt, s ennyi elég volt ahhoz, hogy távozása után a legjobb szomszédom azonnal átszóljon:
látom itt volt az orvos… elmegyek a gyógyszertárba nagyon szívesen.
Istenem! Ez előző lakhelyemen biztosan nem fordult volna elő, legfeljebb csak akkor, ha kérem. De Józsi figyelt, és rögtön tudta, ha itt járt az orvos, minimum patikába kell menni.
Másik szomszédom is rendre felajánlja segítségét.

Egyházam sem hagyott magamra. Évike vásárolt nekem pár kurrens dolgot a Lidlben, s azt gyermekével elküldte. És rendre érdeklődik hogylétem felől még akkor is, amikor nem fáj semmi.

Leggyakrabban Jolika szalad át, valami kis finomsággal a kezében. Siet...már megyek is, nem jövök be, csak kérdezem, hogy vagy?
Pakkjában kis darab hurka, liternyi finom borocska Szilveszterre, különleges süteményekből kóstoló.

És telefonál a klubból Tercsike, Súrról Mártika, Pestről Irmuska, s írnak megannyian a közösségi oldalamon, mert szeretik, hogy vagyok nekik. Most leghűségesebb olvasóm Viola, de látom, hogy mások  is rendre járnak nálam.
Köszönöm kedves mindnyájatoknak Bakonycsernyeiek…
Bárcsak úgy lenne vége ennek a karantémnak, hogy senkit sem veszítek el.

Kelt: 2021.január 4.
Bakonycsernyén mls

Rovatok: 
Irodalom