Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Független Újságírók Szövetségének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Ne mentsenek meg! 4.rész

zsuzsa
zsuzsa képe

Ennek a témája nem olyan, amire a tetszik" gombot meg kell nyomni! A szomorúságon, fájdalmon kívül jól látható, milyen országban élünk! Tanulságos! Hozzáfűznivaló lehet, de tetszikelés talán mégsem! 

folytatás: 

Tételezzük fel a következőket:
   Csilla nyugodtan, kényelmesen megvacsorázik. (Ha öngyilkos akar lenni, ugyan minek vacsorázik alig  egy óvával az öngyilkosság előtt?) Felveszi a futócipőjét, elköszön az anyjától. Elindulás előtt még figyelmezteti az anyját, hogy ne hagyja a kulcsot a zárban, mert lehet, hogy benéz a barátnőjéhez, és későn megy haza, ne kelljen felébreszteni. (Ha öngyilkos akart lenni, teljesen mindegy, hogy a kulcs a zárban van, vagy kivette az anyja...) Beül az autóba és elmegy a szokott helyre, ahol kocogni, futni szokott. Leparkol a szokott helyre.
   Az erdőben hajléktalanok, kábszeresek tanyáznak, éppen azon az erdő részen. (Bizonyíték erre a fényképen is látható pihenők, és az ott található fecskendők, italos üvegek). Előzőleg már kifigyelhették a lányt, hiszen rendszeresen járt arra futni. Az erdő szélénél parkol. Bezárja a kocsit, vállára teríti a fehér pulóvert, kezébe veszi a táskáját. Elindul az erdő, vagyis a futópálya felé. Valaki kirántja a kezéből a táskát. Ő fut utána néhány métert, hogy visszaszerezze, hiszen benne van pénz, iratok. Az illető egy pillanatra megáll, kiveszi a táskából a pénzt, majd a táskát eldobja, mert csak a pénz érdekli… ezért nem veszi észre az ötezrest, ami nem a pénztárcában van. Amíg egy pillanatra megáll a pénzt kivenni, Csilla utoléri. Erre leüti a lányt, majd odaülteti a sínre. A vonat vezetője által tett tanúvallomás szerint a lány háttal a vonatnak, kicsit széttett lábbal, előrehajolva ült a sínpár között. Ezt bárki kipróbálhatja: ebben a pózban az alélt (vagy halott) test nem tud előre, sem oldalra bukni.
   Bűnügyi nyomozó (szakértő) szerint három mód van arra, hogy ha meggyilkolnak valakit, a halál pontos okát NE tudják megállapítani: Ha sósavval leöntik, ha elégetik a holttestet. A harmadik, ha a vonat elé lökik, mert ez esetben nem állapítható meg, hogy a vonat gázolása okozta a sérüléseket, vagy leütötték…
   Néhány másodperc leütni a lányt. Kb fél perc, amíg a törékeny testet leülteti a sínpár közé, és kb 10 másodperc, hogy beugorjon a bokrok közé.
   A gázolás pontos helyszíne mellett (egy méterre a sín között ülő testtől) van egy vasúti tábla. Zsuzsa a helyszínen kipróbálta: a tábla oszlopa mögé állva, az tökéletesen fedi azt a személyt, aki odaáll. Jön a vonat, a vezető nem látja, (nem láthatja) hogy van ott valaki, mert az oszlop teljesen takarja. Azt viszont látja, hogy a sínek között van valaki, sípol, fékez, de féktávolságon belül van, jól tudja, hogy elkerülni nem tudja a balesetet. A látottakra (az ülő alakra) koncentrál, így oldalra nyilván nem néz. A vonat elüti a lányt. A fékezés után vagy 100 méterre áll meg a jármű. Addig az illető akár sétálva is, eltűnik a sűrű erdőben. Jól tudjuk, a kábszeresnek pénz kell…
   Mindezt az is alátámaszthatja, hogy a lány halálát követően centimérterre ugyanazon a helyen (!), ugyanolyan pózban ülve, további kettő gázolás történt! KIZÁRT, hogy két további személy ugyanúgy, ugyanott kövessen el öngyilkosságot!
   Ráadásul így érthetővé válik a gázolás helye, a táska, valamint a pulóver egymástól való távolsága. Mert az logikátlan, hogy a lány elindul öngyilkossági szándékkal. Leparkol, vállára teríti a pulóverét, vállára teszi a táskáját (ugyan minek vinné arra a pár méterre magával a táskát?). Előreindul a sínek mellett, majd ledobja a táskát… megy tovább, leveszi a pulóvert, összehajtogatja és leteszi a sínek közé. Majd hátrafordulva visszaindul a kocsi felé, aztán leül a sínek közé és nyugodtan megvárja a vonatot…

Skicc:

folyt.köv.

Rovatok: 
Irodalom