Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Soltész Irén
  szerkesztő
Takács Mária
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
Hollósi-Simon István

  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Napi témák - Füstölgéseim

Tiborc
Tiborc képe

Tegnap a médiákban egész nap az volt a vezető hír, hogy a libatenyésztők visszakapták elcsalt pénzüket.
Tetszik érteni, így hangzott visszakapták!

Ennek bizonyítására mutattak egy síró fejkendős nénit, aki remegő hangon próbálta elmondani, hogy ezt sajnos az ura már nem érhette meg, aki elkeseredésében már öngyilkos lett.  Közben dicsérte a drága aranyos Orbán urat, akinek ezt a teljes kártérítést köszönheti.

Ez a hír így megint a közvélemény teljes félrevezetése, mint ahogy a Baumagosok, Pilis-Investesek esetén történt, és feltételezem, azoktól származik ismét, akiknek nem érdeke, hogy az igazság kiderüljön.

Azt ugyanis elfelejtették hozzátenni, hogy akinek húsz millió forint volt a vesztesége, az is csak két egész kétmilliót kaphatott, mert állítólag az EU így akarta.

Ha ez igaz is, akkor nem értem az EU-t sem, mert ha kiderül, hogy az unióban egy csoportot kiraboltak, megcsaltak akkor miért nem lehet az egész kárt megtéríteni, mint sok esetben az EU teszi ezt.

De hát sok mindent nem értek. Talán ezért sem fűzök sok reményt a strasbourgi bíróságok döntésében sem.

A Baumagnál is az hangzott el minden híradásban, hogy a befektetők kapzsiak voltak, sok kamatot, hozamot akartak a pénzük után. Ezzel a hangulatkeltéssel odáig mentek, hogy a Baumagosok tüntetése esetén méla undorral nézték a járdán lévők az elkeseredett embereket.

Pedig a hozam soha nem volt több mint a banki alapkamat 2-3 százaléka. Nem is beszélve, hogy az évek óta országosan működő szövetkezet minden lehetséges helyen hirdette magát. A pénzhez meg nem értő emberek meg hittek az állam ellenőrző szerepében. Főleg a rendszerváltás zavaros időszakában, amikor sokan gondolták azt, hogy a kapitalizmus velejárója az ilyen szövetkezet.

Van itt más félrevezetés itt. Szintén a napokban tele voltak a híradások, hogy milyen borzasztó, hogy sósak a kenyerek. Pedig én még nem találkoztam sós kenyérrel, de ehetetlennel annál inkább.

Tudom, hogy nem szabad a kenyerünkről rosszat írni, de ez nem jelentheti azt, hogy a pékek olyan kenyeret süssenek, ami íztelen, nincs héja, és szeletelhetetlen, mert rögtön szétesik morzsáira. Éppen ezért kenhetetlen is.

Útjaink már olyan állapotban vannak, ahogy a fiam mondta, nem az úton van a folt, hanem a folton van az út. Mégis a napokban hallottam láttam, hogy nagyobb gondot kell a turistautakra fordítani, és szabályozni kell a turistautakon, a lovon való közlekedést.

A napokban hallottam, hogy 140 milliárd forintot kell fordítani a sportokra is. Nincs most jelenleg fontosabb feladatunk?

Miért kell a Vidám Parkot most szétbombázni, amikor először a termelést kellene Magyarországon beindítani. A jelenlegi állatkert figyelmes végigjárása így is elfárasztja már kicsit, és nagyot egyaránt.

Az eredmény, hogy a lakosság megtakarításai negatív kamatot eredményeznek?  Miért csak a külföldiek pénzét lehet kölcsönkérni? A magyaré nem volna jó, ha lenne lehetősége a megtakarításokra?

Így is menekíti a pénzét akinek van, mert mi értelme 100 000 forintot úgy betenni a bankba, hogy egy hónap múlva 96-97- ezret kapjon vissza a magyar.

A magyar termelés teljes tönkretétele, a külföldi rabszolgamunkára való kényszerítés az ország csődje felé vezet.

A trafikok úgy néznek ki, mint egy sex shopok. De fő, hogy nemzeti.

Azt sem hiszem, hogy ez is a fontos teendők közé tartozik, mint a meglévő stadionok lebontása, és újjáépítése, vagy az Erzsébet hídi feljáró szintbeli különbségének megszüntetése, vagy a rakpart tartós lezárása, mert a képviselőknek kell a mélygarázs.

Más beruházásokról nem tudok.

Rovatok: 
Füstölgéseim