Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Miska bosszúja

Szepi02
Szepi02 képe

   Kiss István (76) érdi nyugdíjas ellen feljelentést tett az Állatvédők Országos Egyesülete, mert tudomásukra jutott, hogy az idős ember kedden brutális kegyetlenséggel lemészárolta baromfiait.
A számonkérés elmarad, mert az elkövető még aznap este vacsora közben rejtélyes körülmények között elhunyt.  

Kiss István napok óta készült a bűncselekmény elkövetésére, terveibe bevonta feleségét is, aki kissé ugyan vonakodott, de néhány meggyőző érv és pofon után biztosította párját, hogy kész az együttműködésre. 
   Az öreg szerint a tyúkok hónapok óta sztrájkoltak és tojtak tojni, Miska a kakas pedig állandóan lesből támadt rá, ha bement a tyúkólba, hogy megnézze van-e tojás. Elképzelhető, hogy a tyúkok hites ura féltékeny volt a gazdára, akinek a szeme sem állt jól, messzirõl látszott rajta, hogy soha nem vetette meg a pipiket.
   Miskára a szomszédok is sokat panaszkodtak, mert már hajnal négykor, irdatlan hangerõvel ébresztette a környéket. A kialvatlan emberek aláírást gyûjtöttek a nagyhangú kakas ellen. Pista bá megunta, hogy potyára etette a jószágokat, ezért döntött úgy, elpusztítja a díszes társaságot. Hétfőn délután összeszedte az összes használható kést és elvitte köszörűshöz.
   Kedd hajnalban Miska kukorékolására ébredt, mint minden reggel. Feltápászkodott és meghúzta a pálinkás butykost, majd rákurjantott Marcsa nénire, hogy keljen fel, mert kezdődik a „munka”. Az öreg elemében volt, korát meghazudtoló fürgeséggel kergette a megriadt tyúkokat és sorra vágta el a nyakukat, Marcsa néne pedig megadóan kopasztotta, majd feldarabolta a tetemeket. A bűnjeleket hűtőládába rejtette.
    Utoljára Miska maradt, aki nem adta egykönnyen életét. Csípett, rúgott, karmolt, az öreg már több sebből vérzett, mire sikerült legyilkolnia a mindenre elszánt kakast.
   Az elvetemült házaspár úgy döntött, tort ülnek és vacsorára kakaspörköltet készített az asszony. A jól végzett munka örömével falatoztak, az öreg éppen a kakas kaparóját/lábát/ szopogatta, amikor hirtelen fuldokolni kezdett. Az asszony néhányszor hátba vágta, de már az sem segített emberén, aki pár pillanat múlva kilehelte lelkét.   
    A környékben az a hír járja, Miska kakas így állt bosszút az elvetemült gyilkoson.

Rovatok: 
Humor