Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Soltész Irén
  szerkesztő
Takács Mária
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
Hollósi-Simon István

  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Miért szavaztam a FIDESZ-re?

Csorbatibi
Csorbatibi képe

Következetességből!

   Még mielőtt az a vád érne, hogy hallgatok, mint süket disznó a búzában, jelzem: amennyire időm engedte, figyeltem a vitát a parlamenti választásokkal kapcsolatban.
   Nem szándékozom egyikőtöket sem külön megszólítani - elég vehemensre sikeredett a véleménynyilvánítási próbálkozás, a "kinek van igaza" iszapbírkózás. De a vita jellege általában ilyen: dúsan átszőtt érzelmekkel is, és mindenki olyan tényeket, adatokat sorakoztat föl a bajvívásban, amilyenekkel rendelkezik. Legtöbbünk pedig a médiák által eljuttatott kész vélemény csomagocskákat bontogatja - jobb hílyán - és ezekkel dobálózunk...
   Engem a Kádár-rendszerben két alkalommal ítéltek el rendszerellenes magatartásért:
1. utolsó éves építészhallgató koromban, a lengyel események idején - örökre megfenyegetve a Belügy nyomozói részéről és diploma megvonás fél éven át történő lebegtetésével fenyegetve;
2. másodszori katonáskodásom idején, amikor leszerelés előtt egy héttel a századból két nevet említve a váci kőbányába történő internálás témakörében...
   Főbb bűneim: "hazafias" versek írása, a Vörös hadsereg Urálon túlra történő verbális küldözgetése, Erdély imádata, a Székely Himnusz nyilvános helyen történő eléneklése, stb.
   A rendszerváltás idején rendkívül lelkes voltam! Üdvözöltem Antall József színrelépését, az 1989-es újratemetést Orbán Viktor beszédével. Szegeden éltem a családommal, de június 17-én Budapestre kértem hivatalos kiküldetést, hogy kimehessek a temetőbe nagy Imre sírjához.
   Aztán és közben tanultam, olvastam, figyeltem. Csurka István írásait olvastam, a Vasárnapi Újságot hallgattam, rengeteg szamizdat kiadványt vettem meg, gyűlésekre jártam...
   Nagyjából hamar összeállt egy rémkép: a rendszerváltás paktumosra sikerült, Antall konszenzusos miniszterelnök, a tankok helyett bankok, a környező rabló államokkal az alapszerződések életveszélyesek, a privatizáció államilag védett rablás, stb. De: a kommunizmus eszméje majdnem szabadon bírálhatóvá vált. Az elszakított országrészek magyarjai megszólalhattak. Általában hirtelen a szabadság addig ismeretlen szele turkált a hajakban, az agyakban, a szívekben. Világos volt, hogy a rendszerváltás nem alulról szerveződött kezdeményezésként zajlott le, hanem nagyhatalmi alkuk következtében: a marxizmust a világelit karanténba tette, a világuralmat nem kalasnyikovval, hanem bankkártyával kívánta megvalósítani. Minden ebből következett, a magyar politikai élet szereplői ennek az átmenetnek a levezénylését vállalták - ki kényszerből, ki meggyőződésből, de legtöbben megélhetésből. 
   Az egypárt osztódással szaporodott - minden új pártban benne volt a korábbi MSZMP - ahogy később és most is minden pártban benne van az SZDSZ!
   Igen, a lényeg az SZDSZ-jelenségen volt és van most is.
Antall halála után szárnyra kapott egy legenda: Ő a halálos ágyán hosszú távon Orbán Viktort jelölte meg utódjául.  Csurka minderre értelmesen felhívta a figyelmet, majd a jó ég tudja, hogy mi történt: egyszer csak 180 fokot fordult és FIDESZ-párti lett. hagyta a MIÉP-et a francba menni, mint ahogy Torgyán a Kisgazdákat, ahogy semlegesítésre került a Szoc.dem Párt és a többi...
A FIDESZ az eredeti SZDSZ ifjúsági tagozata szerepből fokozatosan átemelte önmagát a nemzeti oldalra, az ateista fiúkból buzgó vallásos családapák lettek.
   Az első Orbán-kormány lélegzethez juttatott engem is, ami azt jelenti, hogy a korábbi HORN-korszakban beállt politikai depressziót követően ismét magyarnak éreztem magam a saját hazámban. Gazdasági fejlődésnek is tanúja lettem, mint mérnök ebből profitáltam is. Jobb híján hinni kezdtem orbán Viktorban és politikájában, miközben Csurka figyelmeztetéseit is komolyan vettem.
   2002-ben egyértelmű volt, hogy az MSZP választási csalással került hatalomra, majd amikor kiderült, hogy szükségtelenül bevette a kormányzásba az SZDSZ-t, egészen elkeseredtem. Orbán Viktorral személyesen is találkoztam és naivan elhittem, hogy bánkódik a választási vereség miatt. Még nem állt össze bennem az a kép, ami most már megvan: az egész politikai garnitúra egy szereplőgárda, ezek mind beavatott szabadkőművesek, akik akkor nyernek választást, amikor a háttérhatalomnak az a szándéka, nem pedig a nép voksai által.
   A migráns-korszak közben az alábbi meggyőződésem kristályosodott ki: a jelenlegi globális erőtérben két nagy erőközpont küzd a világ újrafelosztásáért - ez a klasszikus háborús időszakok lényege (tehát most is világháború zajlik, egyelőre földrajzilag máshol történik a tüzes rész). magyarország központi földrajzi helyzetéből fakadóan ebből a háborúból sem marad ki, sőt: mivel ez lesz minden idők legbrutálisabb történelmi eseménye, a velünk megeső történések is a legnagyobb horderejűek lesznek a mi történelmünkben.
   Az erőközpontok mögött a legjelentősebb befolyással most is a zsidósághoz kötődő főszereplők mozgatják a szálakat. Röviden: Soros a globalista világerők ügynöke, Orbán a cionistáké. Ez utóbbiak mozgatják Trump-ot és Putyint, valamint Izrael jelenlegi vezetőit. A Közel-keleten totális háború bontakozik ki (most, hogy orbán helyen van, Putyint beiktatták, Trump azonnal felmondta az Iránnal kötött atomalkut). Amit Csurka anno megjósolt: Magyarország lesz az új zsidó otthon, valósággá válik: ha Iránt belerángatják a háborúba, Izrael egyszer csak csomagolni fog! Az átköltözés befejezéseképpen az egész ottani térséget tűzhalálra ítélik! Izrael kost 70 éves, de nem biztos, hogy lesz 80!
   Ezzel együtt érdemes a Visegrádi folyamatra is figyelni, nem mellőzve mindazt, ai Ukrajnában zajlik. Drábik János szerint új kazár Birodalom van születáben, vagyis a Kelet-Európa négy állama Ukrajnával együtt egy új zsidó élettérré válik a 3. világháború következtében.
Miért szavaztam a FIDESZ-re?
   A magyar nép megmaradásának záloga paradox módon most éppen a zsidókhoz, Izraelhez fűződő viszonyon múlik: Oroszország nem bombázza nullára magyarország területét, sőt a segítségével a nagy-Magyarország illúzió területe is összeáll, ha a befogadásra nyitott marad a magyar vezetés.
   A nyirkai jóslat szerint elpusztul a magyarság fele - de a másik még újra kezdhet mindent. Ha a globalista erőkhöz kötjük magunkat, esélyünk sem marad.
   A magyar élet, a magyar nyelv, kultúra időlegesen megmenekül. A hosszú távú megmaradás valószínűleg a palesztínok által begyakorlt módon lesz lehetséges, de az már egy másik generáció feladata lesz - az unokáimé!
   Ennél pragmatikusabb hozzáállást mutasson valaki, aki a választások kimenetelén búsong!
Köszönöm, ha valaki elolvasta sietve feldobott gondolataimat.
A gépelési és stílus béli hibákért elnézést kérek - nincs isdőm javítani!

Béke veletek! 

Szeretettel: Csorbatibi

Rovatok: 
Füstölgéseim