Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Soltész Irén
  szerkesztő
Takács Mária
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
Hollósi-Simon István

  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Magyarnak születni.

Eternity
Eternity képe

Sokáig nem értettem igazán sok mindent. Fiatal voltam, sokszor megkérdeztek. Ha válaszoltam, csak a fejüket csóválták. - nem jól látod! Szélsőséges nézeteket vallasz, sőt, reakciós vagy! Hiányzik belőled az Öntudat. Igen, igaz. Minden rendszernek megvannak a pártolói, vazallusai, haszonlesői, akik feltétel nélkül kiszolgálják a hatalmi érdekeket. Persze vannak a megbízhatatlanok kik.... Aztán jött az a bizonyos rendszerváltás! Bíztunk benne sokan. Ez majd meghozza azokat a változásokat.
      Azok közé tartoztam kik az ország érdekeinek megvalósulását hittük, megoldja hogy ha hiteles emberek képviselik országunkat, és nem megalkuvók.
      Azután lassan, de biztosan az igazolódott, a pártpolitikai érdek egészen más. A magyarnak elszántabb ellenfele ellensége nem lehet más, mint másik magyar. Senki nem kérdezte meg. Te hová tartozol? Voltam FIDESZ szimpatizáns, voltam liberális, Éreztem baloldalinak magamat, főleg, mikor lépten nyomon lekommunistáztak azok, akikkel szemben én soha nem voltam párttag!
      Ha MSZP kormány volt, az nem volt baloldali, ha az ellen alakított kormányt, annak meg a jobboldalisághoz semmi köze nem volt. Ami biztos az a bizonyos 93000 négyzetkilométer, ezt Magyarországnak hívták.
      Ez az egyetlen, bárki is irányítsa, ez a HAZA. Haragudhatok elvtelen hazug politikusokra de a HAZÁMRA soha. Ma már nem bánom hogy a jelenlegi hatalom holdudvarhoz nem tartozónak vallom magam. Csak annyira érzem magam otthon köztük, mint ahogy a NEMZETI érzelem felfedezhető cselekedeteikben. Bennem ha van.... fájdalom, keserűség.                   Viszont minden, miről írtam, a NEMZET és HAZA fogalmát erősítette meg bennem az évek alatt.
      Talán, majd ha eljutunk oda, Magyarország Európához tartozik ugyan, de aki e földön él az MAGYAR! Magyarnak Magyarország a hazája, és minden ember Magyar, ki annak vallja magát! Számomra ez a Haza, és a hová tartozás, MAGYARSÁGUNK érzése, a  NEMZET szolgálata.

Rovatok: 
PÁLYÁZATOK