Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Graholy Zoé
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

A kormány kapzsisága, már az időseket is utolérte.

Tiborc
Tiborc képe

Ömlik a médiából, hogy milyen jól teljesítünk, a munkanélküliség már alig mérhető, és itt a Kánaán. A rafináltan megfogalmazott mondatok megfertőzik a kint rekedt, és szavazóképes magyarjainkat, az anyaországban a focirajongókat, és a vallásos érzelmű embereket, hiszen egy KDNP nem hazudhat. Ennyi már elég is, hogy a Fidesz azt csinálhasson amit akar, hiszen ezek az emberek biztos szavazótábort jelentenek a várba költözőknek.

Sajnos a valóság más. Falvainkon átutazva szomorú látványban van részünk. Roskatag épületek, elhagyott emeletes házak árválkodnak már, elhagyatott udvarokkal. Az a pár öregember, aki még itt maradt, az már nem bírja karban tartani a falut. Ha meg már a kisebbség is ott van, akkor már remény sincs rá.

A fiatalok elmennek külföldre dolgozni, mert ott kapnak valós munkát, öt-hatszoros fizetésért. Ebből a pénzből küldenek haza a szüleiknek, rokonaiknak, hogy meg tudjanak ők is valahogy élni, hogy életben maradjanak! Aztán úgy határoznak a kivándorlók, hogy nem szabad hazajönni végleg, és fillérekért próbálják eladni az otthon maradt üres házaikat, de már nem kell senkinek fillérekért sem, mert NINCS KINEK eladni! Így megy tönkre a falu nagy gyorsasággal.

De mi van az országban maradt lakossággal, azokkal, akiket külföldről nem támogat senki sem? Azokat meg az állam hagyja tönkremenni, meghalni. Most hoznak egy olyan rendeletet, hogy a kórházak elfekvőit, bocsánat krónikus bel-osztályait megszüntetik, kiveszik az egészségügyből, és átteszik egy szociális osztályba. Legalább s így szól a hazugság.

Az igazság az, hogy ezeket megszüntetik, ahol a látogatót a halál szaga csapja meg, amikor most még bemegy a hozzátartozójához, és ismerőseihez, akik már nem tudnak járni, pelenkázni kell őket, sokukat etetni, orvosilag ellátni, és főleg vigyázni rájuk, mert ezek az emberek, agyilag tönkrementek, és felügyelni kell őket.

A miniszterelnök szerint ezek az emberek egészségesek, ezért jó a szociális ellátás is nekik. Csak hát az a baj, hogy ehhez nem adnak pénzt. Magyarán szóülva: megint átverik a népet. Akik majd tudják fizetni gondozásukat, azokra hárítják át. Akiknek meg már nincs hozzátartozója sem, az megy a "levesbe". Legalább is szerintük. Úgy, mint ahogy elbántak a rokkantakkal, amikor több mint a felét egészségesnek nyilvánították, meg a válásokkal, a még meglévő munkahelyek tömeges megszüntetésével... stb. Sokukat az utcára küldenek, meghalni.

Mit várunk el egy olyan miniszterelnöktől, aki kitalálta a szociális temetést is, ahol a hozzátartozó tanfolyamon vesz részt -pénzért,- hogy elkaparhassa hozzátartozóját?!

Visszatérve a krónikus osztályok megszüntetésére, itt is az van, hogy csak az így felszabaduló pénz kell a miniszterelnök beteg agyával a sok felesleges stadionra, kisvasútra, focira. És ha valaki ellent mer mondani neki, "kicsinálja", és azért is tovább építeti a kisvasutat, és felhúz még egy-két stadiont.

A nép figyelmét eltereli a migránsokkal, hogy saját nyomorúságát ne vegye észre. Hegedüs Lorándné mondta, hogy tőle pár méterrel esküdözött Orbán, hogy amíg él, addig egyetlen migráns sem lép be engedély nélkül az országba, és ugyanabban az időben már építették a mosonmagyaróvári menekülttábort. Nem érdekli a sok nyomorult magyar. 

Ilyen országnak nincs jövője, ahol nem állítanak elő semmilyen terméket, azt hazudják, hogy nincs infláció, pedig aki vásárolni jár, az látja, hogy egy-két terméken kívül mindennek megy fel az ára, és a nyugdíjasoknak 0,9 százalékkal akarják emelni a nyugdíját, mert ők már egy évvel előtte tudják, hogy mi lesz később. A dolgozóknak is állandóan emelnek, de akárkivel beszélek, kiderül, hogy már évek óta nem volt emelés, csak manipuláció, amivel ugyanannyi maradt a fizetése.

Hazugság, és hazugság mindenhol, csak az a baj, hogy az a pénz, ami kitartott a hónap végéig pár éve, az már a hónap feléig sem elég. És még ebből fizessük ki a hozzátartozónk havi száznegyven ezrét, bár még azt is boldogan fizetnénk, ha ezekre az otthonokra nem kellene éveket várni, és az állam stadion helyett ilyet is építene, ahol egy ember méltó körülmények között távozna az élők sorából, ha már ledolgozta az egész életét, és öreg korára már önállóan semmire sem képes.

És mi van azzal a gyerekkel, akinek a most készülő rendelet szerint gondozni kell öreg szüleit, de a gyermeknek kevesebb a fizetése, mint a szülőké. Szóval ennél a bandánál semmi sincs végig gondolva. Aztán majd finomítanak, lényeg, hogy a pénz a zsebükbe legyen már.

Pedig ezek az idős emberek egész életükben fizetésüknel legfeljebb a felét kapták meg. Hogy legyen nyugodt öregkoruk, és méltó haláluk.

Rovatok: 
Füstölgéseim