Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Soltész Irén
  szerkesztő
Takács Mária
  szerkesztő/admin
Nagy Erzsébet
  szerkesztő
Hollósi-Simon István
  webadmin

Kiadványok




















































































 

Jelenlegi hely

Konyhai praktikák

zsuzsa
zsuzsa képe

Mitől lesz tökéletes a házi nokedli? 
A nokedli az egyik legegyszerűbb köret, mégsem sikerül mindig tökéletesre. Van azonban egy olyan hozzávaló, ami garantálja a sikert. A nokedli rengeteg variációt rejt magában. A pörkölt mellé köretként szinte elhagyhatatlan, de tojást ráütve főételként is csodás – nyáron fejes salátával, kovászos uborkával.
Minél lágyabbra kevered a tésztáját, annál nagyobb lesz a galuska (nokedli szaggatóval készítve) – és fordítva. Természetesen kell bele liszt, tojás, só és víz. És a most már nem is annyira titkos hozzávaló, a tartós tej. Ettől lesz ellenállhatatlanul finom.

Az arányok:
50 dkg liszt, 3 tojás, 2 dl víz, 2 dl tartós tej, só

A nokedlit a szokásos módon összekeverjük, majd sós forrásban lévő vízben kifőzzük. Ha feljött víz felszínére, szűrőlapáttal kivesszük, leszűrjük. Érdemes kevés olajos-sós vízben átöblíteni, és ismét leszűrni – így garantáltan nem tapad össze.

***

Ropogós csirke

8 darab csirkerész
1 csésze (250 ml) liszt
fél csésze (125 ml) burgonya por
1 evőkanál só 
fél teáskanál őrölt fekete bors
negyed teáskanál Cayenne-i bors
fél teáskanál fokhagymapor
1 teáskanál hagymapor
2 tojás + hozzá negyed csésze (80 ml) víz
sütéshez: olaj

A fűszerezés ízlés dolga, a lényeg a burgonya por.)

Elkészítés:
A tojás, a víz és az olaj kivételével a liszthez keverjük a hozzávalókat. A tojáshoz öntjük a vizet és felverjük. Az enyhén besózott csirke darabokat először a tojásba, majd a lisztes keverékbe forgatjuk, majd félretesszük. 20 perc múlva ezzel a módszerrel újra bepanírozzuk, majd a forró olajban kisütjük.

Rovatok: 
Alkotások