Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Graholy Zoé
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

A kontraszelekció kvint eszenciája

Mezei István
Mezei István képe

Avagy a selejt diadala kifordított világunkban

Ki mint vet, úgy hajtja más malmára a vizet!
Addig üsd a vasat, míg el nem lopják a fém-tolvajok!
Addig jár a korsó a kútra, míg áldott állapotba nem kerül a vízhordó lány!Ne kölcsönözz pénzt senkinek, mert csak haragot kapsz vissza helyette kamatostól! Ha mag te veszel fel kölcsönt, nagyon megharagszol a világra!
Ha visszaadod a kölcsönkért könyveket, a tiedet sosem kapod vissza.
Édes lányom, nem vagy jó semmire, de sok kacsánk van, orvost csinálunk belőled!
Édes lányom nem vagy jó semmire, és csak pár tyúk vernyog az ólban, pedagógus lesz belőled! Édes lányom nem vagy jó semmire, és semmink sincs, igaz írni, olvasni és beszélni alig tudsz, akkor újságíró leszel, vagy politikus!
Ha következő télen is fával fűtesz, menj ki az erdőre, és lopj fát, vagy orgazda fakereskedőktől vehetsz csak tüzelőt, akik szintén a lopott fával kereskednek! Ha nem tudsz mást, csak dolgozni, szántani, vetni, tanítani, gyógyítani, házat építeni, írni, olvasni, gondolkodni, netán néha imádkozol, hagyj fel ezen, káros tevékenységekkel, mert nincs rád szüksége a világnak! Légy drog vagy lánykereskedő, gyógyszerügynök, celeb, állj be egy őrző-védő szolgálatba, vagy kezdj el uzsorázni, ők korunk hősei!
Ne vegyél könyvet gyermekednek, ha mégis hoznak ajándékba párat, azokat dobd ki az ablakon, így talán elkerüli a veszélyt, hogy felnőtt korára hajléktalan vagy munkanélküli legyen, netán éhezzen!
Ha egy országban, hetven éve üldözik az önálló gondolatot, kiröhögik a becsületet, és negyed évszázada büntetik a munkát, ott az államháztartási hiány nem csoda, ha meghaladja a nyolcvan százalékot, és vészesen fogy a népesség!
Ha Marx annak idején a Kommunista Kiáltvány helyett verseket tudott volna írni, és a Tőkét szonettek formájában adta volna közre a maga száraz prózája helyett a revolúció szót ismételgetve a refrénjeiben, talán sikeresebbek lettek volna a tézisei, és kevesebb áldozattal jártak volna!
Mindegy mivel vágnak hátba, vörös csillaggal vagy horogkereszttel, mindkettőt halálosan kemény fémből kovácsolták, és csak fájdalmat, halált okoznak!Ne tégy jót nálad primitívebb emberrel, még, ha rá szorul is, mert hála helyett harag gyűlik csak a szívében! Mivel humánus gesztusodat képtelen viszonozni, a vesztedre tör!       
Ha visszaemlékszel ígéreteidre, betartod a határidőt, végighallgatod mások panaszát, nem hivatkozol fáradságra, túlterheltségre, lekötöttségre saját fontosságodat hangoztatva, véged van, mert átlátnak, átnéznek rajtad, veszélytelenné, kiismerhetővé váltál és nem tartanak tőled. Az álmaidnak nem tudsz parancsolni, de ha már megszülettek, tartsd meg magadban őket, ne add ki azokat, mert csak kinevetnek, lenéznek, vagy irigyelnek, csak kevesen képesek értékelni belső, legmélyebb értékeidet elfogultság, irigység és harag nélkül!
Az élet a legsúlyosabb betegség, még mindenki belepusztult, nincs orvosság ellene! Szívesen fogadom az ellenvéleményeket, cáfolatokat. Minden vágyam azokkal azonosulni, ha meggyőztek.   

 

Rovatok: 
Életmód