Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Soltész Irén
  szerkesztő
Takács Mária
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
Hollósi-Simon István

  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Kérem elolvasni, és láttamozni!

Főadmin
Főadmin képe

Aki nem láttamozza a közleményt, azt kizárom a honlapról!

Kedves Magyarerős Tagtársak!

A mai napon levélben fordultak hozzám, hogy a legutolsó - Tavasz, szerelem című - antológiába olyan vers került be, amely másoknak a szellemi terméke, vagyis PLAGIZÁLÁS! Honlapunk alján, a barna csíkban található a HÁZIREND, amit minden regisztrált tagnak kötelező elolvasni, s amely ezzel a témával indít!

A plagizálás (más, mások szellemi termékének sajátkénti feltüntetése) bűncselekmény, elkövetője súlyos büntetéssel számolhat. 
Nyilvánvalóan mi nem tudjuk ellenőrizni a feltett írásokat, (emberileg lehetetlen is lenne) hiszen nem ismerhetünk több tízezer szerzőt és azoknak a műveit. A honlapunkon megjelenő írásokért kizárólag a szerző a felelős, jogilag és erkölcsileg is! Annyit tehetünk, hogy az illetőt figyelmeztetjük, az érintett írást töröljük. További esetben pedig a plagizáló tagot a honlapról töröljük.

Mindezeken túl, döbbenten olvastam a levelet, amelyet kaptam a mai napon. Honlapunk működése alatt mindössze egy alkalommal történt hasonló eset. Egy Amerikában élő idős tagunk (Juhászné Bérces Anikó versét plagizálta,) akit a figyelmeztetést követően -mivel több esetben is tapasztaltunk nála hasonló dolgot- kizártunk a honlapról.

A jelen esetben érintett - A díszkert manója című csoportvers, mely öt szerző négysorosaként jelent meg - verset törlöm. Sajnos a megjelent antológiából ezt már nem tudom megtenni, de kérek mindenkit, ha ilyesmit tapasztal a honlapon, azonnal jelezze felém!

MÁS!

A közeljövőben nem fogok antológiát készíteni, de ajándékba, többeknek is a feltett írásaikból könyvet igen! El is kezdtem, és legnagyobb bosszúságomra azt tapasztaltam, hogy ugyanazon írások többször is (esetleg más cím alatt)  fel lettek téve, ami szintén TILOS! Ezeket törölni fogjuk!

Akik láttamozták, azokat törlöm:
Bera Irén
Bíró Melinda Melania
Csabay Andrea
Csorba Tibor
Csorba Tibor (új)
Graholy Zoé
Lévai Dorottya
Lovász Csaba Istvánné
Márton József
Orosz Dóra
Pitter Györgyné
Proksa János
Proksáné Farkas Julianna
Soltész Irén
Trubicza Ágnes
Varga Jenő
Waray Károly

Rovatok: 
Egyéb