Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Független Újságírók Szövetségének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Juhászné Bérces Anikó 6.rész

zsuzsa
zsuzsa képe

    Anikót nem ismertem még, amikor egy Amerikában élő, idős Magyarerős tagunknál tapasztaltam, hogy plagizál, hiába figyelmeztettem emiatt többször is. Egy alkalommal levelet kaptam, amelyben egy másik honlapon publikáló hölgy jelezte, hogy ez az ember az Ő versét sajátjaként közölte le honlapunkon. Ellenőriztem a másik honlapon, és meggyőződtem arról, hogy a hölgy igazat mondott. Beleolvasgattam egyik-másik versébe, és nagyon szépnek találtam őket. (Egyébként az öreg képes volt szem rebbenés nélkül letagadni a letagadhatatlant is. Újra figyelmeztettem, a feltett versét pedig töröltem. Végül sok egyéb más, nyomós ok miatt őt magát is töröltem a honlapról.)
   Levélváltásunk Anikóval (Ő volt a hölgy) nagyon meglepett: nem hisztizett, nem veszekedett. Nagyon intelligensen viselkedett. Ismeretlenül is szimpatikus lett, és – bár ilyet ritkán tettem – megkérdeztem, nem akar e a honlapunkon is publikálni.
   Azt mondta, megnézi a honlapot… aztán regisztrált, én pedig olvasva gyönyörű verseit, egyre jobban megszerettem Őt. Öröm volt számomra, amikor az első könyvét elkészítettem és emiatt személyesen is találkoztam Vele, mert egy végtelen szerény, kedves, finom lelkű hölgyet ismertem meg benne. 
   Az első találkozásunk éppen karácsony előtt történt. Tanítási nap volt az újságíró iskolában. Anikó feljött a neki készített könyvekért... és hozott ajándékba nekem egy szép Adventi koszorút, amit Ő készített. A koszorú a mai napig meg van. Megsárgultak rajta a fenyű tűlevelei, mégis végtelenül kedves számomra.
   Most ismét meglepetés ért. Küldött nekem egy újabb gyönyörű Adventi koszorút... Én pedig ugyanúgy fogom őrizni, mint az előzőt, hiszen a keze munkája...
   Néha magamban mosolygok azon, hogy milyen könnyű alakítanunk az emberi kapcsolatokat. Mennyivel szebb lenne – lehetne a világ, ha az emberek nem szítanák a haragot, nem veszekednének, hanem a békét, a megértést, a problémák pozitív megoldását keresnék… Egy kellemetlen ügy is – ami nem az én hibám volt, de mégis csak nekem kellett intézkednem – összekovácsolhat embereket.
    Győzött Anikó intelligenciája, finom-lelkűsége. Azóta sok idő telt el, én a szívembe zártam Őt. Ő pedig – úgy érzem – otthon érzi magát ebben a kis családban…

Rovatok: 
Blog