Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Független Újságírók Szövetségének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Iszapkárosultak

Tiborc
Tiborc képe

Ma reggel szóba került, hogy az iszapkatasztrófa károsultjai, és áldozatai közül az egyiknek megítéltek kártérítésként 32 millió forintot.

Vehetnénk ezt a hírt egy jó eseménynek is, ha ez igaz is lenne, és nem évek múltán kezdenének itt is éledezni az igazság oltárán.

Kezdhetnénk itt is azzal, hogy a károkozó cég felszámolásra került. Ezek az áldozatok is, hogy pénzük, és elveszett vagyonuk megtérítésének egy részéhez hozzájussanak, már egy évtizedek óta megszületett rossz törvény alá esnek, és a vagyontalan embereknek tízezreket, százezreket kellett befizetni a felszámolónak, vagyis az államnak. Hogy miből, amikor elveszett sokuknak mindenük? Ezt talán a törvényalkotónak kellene megmondania.

De most ezt hagyjuk. Inkább örüljünk az ítéletnek. Csakhogy…

Itt is felmerült, az ügyvédekben, hogy miből lehet kifizetni a jogosan megítélt pénzt. Mert úgy néz ki, hogy itt is az a helyzet, hogy semmiből.

Nagyon sok milliárd össszegyült azoknak az embereknek a pénzéből, akik segítségükre siettek az áldozatoknak azzal, hogy telefonon, vagy átutalással befizettek egy bizonyos összeget. Igen ám, de az állam, és kormányunk ezekből a pénzekből tanösvényt építetett, szobrot avatott, és úgy hallom, hogy cigány művelődésügyi házat épített. A többi pénz sorsáról a televízióban nyilatkozó ügyvéd sem tud.

És ott van a károkozó. Erős a gyanúm, hogy az idők folyamán a lefoglalt vagyon szépen kezdett megcsappanni. Ami maradt, arra meg a törvény szerint egy csomó szervezet, és az állam ráteszi a kezét.

És ha maradt még pénz, akkor szóba kerülhet, hogy a károsultak is kaphatnak belőle, hiába van jogerős bírói ítélet. Itt tart most az igazságos kormányunk politikája, akik még a sótól, és a cukortól is féltik a rájuk bízott állampolgárukat.

És ugye hány tízezer, százezer ember jár hasonló cipőben, akiknek közvetve, vagy közvetlenül vagyonuk veszett el a Baumagban, a Pilis Investben, a libatenyésztésben, és az élet még számtalan területén.

Ezeknek az embereknek az idegrendszere az idők folyamán fokozatosan megy tönkre, ezzel együtt a családjuké is, mert kormányunknak erre nincs ideje a tanösvények, a turistautak, és stadionok építése közben.

Rovatok: 
Füstölgéseim