Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Független Újságírók Szövetségének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Három a férfi 2.

Marika Lovász
Marika Lovász képe

Steve...a Fiú

Ígéretes , már amerikai jövővel. Kiváló tanuló, szüleinek állandóan bizonyítani akaró és tudó , rendkívül tehetséges sportoló gyermek. Imádott sielni a Sierra Nevada hegyvonulatán. Láttam egy sípályát amikor Lake Tahóban voltunk. Én oda még felmenni sem mernék, nem hogy onnan lesiklani.
Legkiválóbb az amerikai fotballban volt. Rengeteg erekje, serlegek sokasága, fotó, ujságcikk jelent meg róla, mint kimagasló tehetségről. Steve a szülők büszkesége lett. Példa mutató a magánéletben, a tanulásban, a sportban és a felnőtt életében is. Nyugat Kalifornia legjobb játékosa cím birtokosa lett Futballban, basebalban és birkózásban is. Mindháromban kitűnő teljesítményt nyújtott. A nagy serleget az év legjobb sportolója cím elnyeréséért kapta., a kicsiket pedig az egyéni sportágakban nyújtott teljesítményeiért.
Méltán volt a szülők büszkesége, hiszen újságok cikkeztek róla, fotózták, az “ iroda” szoba falát mindenütt az ő képei diszítik.
Stivike ( Istvánka ) meccsein mindig az apját kereste. Egy alkalommal a Papa késve érkezett . Steve hiába kereste szemeivel, nem látta. Amikor megérkezett kérdőre vonta: Dad, hol voltál?
- Itt voltam kisfiam!,
- De nem voltál itt a kezdetben!.
- Ha neked ennyire fontos kisfiam, többet sohasem kések.
Ezt az ígéretet tartotta is. Steve még éppcsak tizenhét éves volt, amikor Kaliforniai bajnokságot nyert. Ez alkalommal kérdezte apukáját, hogy elmehet e? nagy parti lesz. Persze hogy elmehetsz, hiszen ez a party rólad szól! Mintegy 20-25 perc múlva csengett a telefon. Stivike volt. Apját kérdezte: Dad, itt lesz szeszes ital is, mit szólsz?
- Érezd jól magad kisfiam, és ha úgy érzed többet ittál, mint amennyit kellett volna, csak szólj haza!--érted megyek. Csak szóljál!
Igen ilyen volt a kapcsolatuk. Apa és fia kölcsönösen imádták egymást.
Egy napon Stivike azzal állított szülei elé... Dad, mami, megtaláltam!
- Mit találtál kisfiam?
- Nem mit! Kit! A lányt akit feleségül fogok venni.
Ekkor még csak középiskolás volt. Akkor sem szakadt el kapcsolata a kislánnyal, amikor igen messzire, New York állam leghíresebb kutató egyetemére a Kornellbe sikerült hallgatónak felvételt nyernie. Ez már egy más történet.
Egy külön részben emlékezem meg a további történetéről a Steve sétányban, amely nevet én adtam ennek a szépséges fasornak. A sétányon minden nap végig mentem, magamba szíva a fák illatát, az emléket, ami miatt a Vágó család West Pointba költözött, ahol nyugalmat találtak, szívüknek, lelküknek , a bennük élő kegyetlen fájdalom elveiselésének. ...
folyt.köv.

Rovatok: 
Irodalom