Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Gondolatok

jana68
jana68 képe

   Néhány nappal ezelőtt az egyik közösségi portálon olvastam, hogy névrokonom, ki történetesen egy városban él velem szemtanúkat keres, mert lányait a buszpályaudvaron, illetve a helyi járatú buszon bántalmazták. Az elkövetők nemzetiségét most ne firtassuk!

   Az apuka weboldalára félnap alatt rengeteg bosszúval kapcsolatos kép került fel. Több, mint ötezren osztották kérését, páran adták alá a lovat rendesen, a tervezett önbíráskodást sokan támogatták… A rendőrség és a bíróságok munkájával nem mindenki elégedett . Első felindulásomban rögtön tollat (szövegszerkesztőt) ragadtam volna én is, a baseball ütőt meghagyom másnak. Nincs is, valamint az erőszakot sem szeretem.

   Az ihlet késett, a tervezett írás elmaradt… Mit is kellett volna megemlítsek? A jogos felháborodást mindenképpen. Elkeserítő, ami fényes nappal megtörténhet már a mi városunkban is. Vidámságra szintén nem ad okot az emberek közönye sem. Egyetlen jóérzésű felnőtt sem utazott aznap azon a buszon? Nincs senki,  aki megkopogtassa az erőszakos fiatal vállát, lefogja az ütésre lendülő kezét? Nem tudom, hogy én mit  tennék, ha az én lányaimat érné valamilyen incidens? Említettem már: utálom az erőszakot, ezért biztosan nem szerveznék „keresztes hadat”. 

   A megoldást ne tőlem várják! Írhatnék bölcsességeket, de nem teszem. Egy percre azonban gondolkodjunk el mindannyian! Hátha létezik valamelyikünknél a helyes megoldás.

Rovatok: 
Egyéb