Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Független Újságírók Szövetségének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Európa igazi ellenségei

Mezei István
Mezei István képe

Pár mondat uborkáról, porszívóról, moslékról, fűről, fáról…, mint közellenségről

Egyes mérvadó politikai körök szerint Európa igazi ellenségei: a nem elég kecsesen görbülő uborkák, a moslékot fogyasztó sertések, a kábulatba taszító mákos gubák, a túl hangos és sok energiát zabáló porszívók, a környezetidegen akácerdők- és ligetek, a sokgyermekes családok, az anyanyelvükön beszélni és gondolkodni akaró nemzeti kisebbségek, az utóbbi időben még az imádságok és a kereszt is és hasonló „ borzalmak.”

   Nem a horogkereszt, nem a mindenféle színű ágas-bogas csillagok, a drog, a munkanélküliség, a halálra szánt, halálra vált menekültáradat, a járványok, az írástudatlanság, az kontinentális szellemi leépülés, a magukat kiirtó családok, a szexuális aberráció terjedése, divatja, a partjaink vizein osonó anyahajók és atom tengeralattjárók, nem a rakétasilók,a vallási, felekezeti káosz, a hitetlenség, reménytelenség, a korrupció, a népesség fogyása, elöregedése, a piacok beszűkülése, elvetélt kereskedelmi embargók, a demokráciák belső rothadása, a százmilliós vég-önkielégítések, a közbeszerzési botrányok, az energiahiány, a kemizáció, a környezet és állatfajok gyors lepusztulása, kipusztulása, a hazugságözönvíz .. , hanem az uborka, mákos guba, porszívó…

  A parlamentben liliputiak tanácskoznak, döntenek horribilis fizetésekést, a hegyek vajúdnak, egeret szülnek. Talán épp az a feladatuk, hogy lázas semmittevésükben elmutogassanak a valós gondok felől, eltereljék a figyelmet. Mindez akkor ötlött fel bennem, mikor megláttam, meghallgathattam a szakállas, meghatározhatatlan nemi identitású Conchita felszólalását az Európai Parlamentben. Ő aztán elmondta, hogyan kell viselkedni, gondolkodni, szeretni egymást, és mi a tuti.         

 Mérgemben porszívózni kezdtem a szőnyegeinket, de aztán megrettentem önmagamtól. Túl hangos vagyok, túl sok áramot fogyasztok, megsokallják a szomszédok, és a végén még a strasbourgi bíróság elé licitálnak, és ki tudja, hol kötök ki. Mert, mint hallottam ellenség vagyok én is, meg azok vagyunk mi is, meg mi a szösz.

2014. 10. 22.

Rovatok: 
Publicisztika