Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Egy kis újságírósulis nosztalgia...

Szepi02
Szepi02 képe

Kishír:
Egy magyar kerékpáros meggyőző fölénnyel nyert az idei Túr de Franc-on.

Hír:
Hazánk fia, Teker Ede nyerte az idei Túr de Franc kerékpár viadalt. A kiváló magyar versenyző maga mögé utasította a tavalyi francia bajnokot, Luis de Cangát,. A harmadik helyre Bica Jóska futott be. Edzőjük Tréner Elek úgy nyiltkozott: - Ötvenöt éve nem nyert magyar biciklis ezen a rangos versenyen.

Megírt hír:
   Szenzációs magyar vonatkozású eredmények születtek az idei Túr de Franc kerékpárviadalon. Bravúros versenyzéssel és hatalmas előnnyel a magyar Teker Ede robbant be az első helyre. Nagy szenzáció ez, hiszen ötvenöt éve nem nyert hazai kerékpáros ezen a rangos versenyen.
   Második helyre Luis de Canga kerekezett be, aki méltán lehetett csalódott, hiszen hat éven keresztül Ő volt a Túr de Franc bajnoka.
   A harmadik helyen szintén magyar bringás végzett. A fiatal Bica Jóska az idén került be a válogatottba. A versenyre tartalékként érkezett, de a profi Pedál Lala az utosó edzésen nagyot bukott, így a kezdő bicajoska az esélytelenek nyugalmával állhatott rajthoz.
   A magyar csapat edzője Tréner Elek sírt örömében, hiszen nem számított ilyen fergeteges eredményre. Hosszú évek óta ő volt a magyar kerékpáros sport szíve-lelke. Hajlott kora ellenére nagyon jól tudott bánni a sportolókkal. Néha ugyan biciklipumpával volt kénytelen nyomatékot adni instrukcióinak, de a keze alatt felnövő kerékpáros palánták később mégis hálásak voltak az erőskezű edzőnek.
   Mi is volt Tréner Elek levédett edzésterve? Mivel a kerékpáros sportegyesület a Magyar Posta égisze alatt működött, teljesen egyéni módszerekkel tréningeztek a versenyzők. Először is kerékpáros mez helyett postás egyenruhát kaptak. A versenybicikliket jobb időkre tartogatták, helyettük a posta kiszuperált bringáit kellett tekerniük. Azért, hogy fizikai erőnlétük is rendben legyen, dugig pakolt postás táskát vettek a vállukra és most jön a lényeg...utánuk eresztettek egy falka pitbullt. Ennél eredményesebb edzésmódszert még nem látott a világ.
   Ennek köszönhető, hogy magyar versenyzőink ilyen szenzációs eredményteket értek el a kerékpársport legrangosabb viadalán.
Gratulálunk nekik és további sportsikereket, edzőjüknek pedig sok erőt és jó egészséget kívánunk!
Hajrá magyarok!

 

Rovatok: 
Humor