Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Soltész Irén
  szerkesztő
Takács Mária
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
Hollósi-Simon István

  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Balatoni levél Fiamnak...

Szepi02
Szepi02 képe

Drága Kisfiam!

Ülök a Balaton partján, most is, -mint mindig-, rácsodálkozom a Badacsonyra, a zúgó nádasra, a sirályok vijjogására, a hullámokon bukdácsoló lemenő Nap sugarára.
A lelkemben béke van és hála mindazért a sok jóért, amit kaptam az élettől, és elhessegetem a gondolatot, hogy már kevesebb az előre, mint a hátra.
Örülök minden szép pillanatnak és azoknak, akik belakják az életemet, a szívemet. Jó, hogy mindig itt vagytok velem, akkor is, ha tetemes a távolság, ha nem ölelhetlek meg mindennap benneteket... a Gyermekeimet, a Mamikát, az Unokákat, a Dédibabát, hála Istennek Aputokat gyakrabban lapogathatom. Megtanultam 70 év alatt elfogadni, tolerálni, meghallgatni és hallgatni, amikor kell.
Megtanultam kipaterolni a szívemből a haragot, lerázni magamról azokat a béklyókat, amiket önként hordoztam sok-sok éven át.
Megtanultam azt, hogy ne idegeskedjek pitiáner dolgokon, hiszen az ideg megmérgez mindent. Sok-sok idő kellett ahhoz, hogy "regbe súgjam" az önsajnálatot, és nem akarok sírva dagonyázni abban a mocsárban, ahová be sem kellett volna tenni a patáimat. Sokszor olyasmibe ütöttem az orromat, amibe nem kellett volna. Sosem voltam túlzottan vehemens, de mégis volt mit foltozgatnom a gúnyámon életem során.
Amit mostanság büszkén hordozok magamban, az a szeretet, ami nem kötődik feltételekhez, idebenn béke van és nyugalom, akárcsak a Balcsi partján. 
Ahogy itt ülök a stégen bámészkodva, úgy érzem magam, mintha az Isten a tenyerére vett volna és legszívesebben szétkürtölném a Világnak, hogy:
- Emberek az élet szép, akkor is, ha csúnya, és jó élni, akkor is, ha kapálózunk ellene. Az élet egy csoda, hisz olyan, mint egy szappanbuborék, amit a lég felkap és szivárványszínű átlátszó burkában az utolsó pillanatodban felviszi a lelkünket a felhők puha paplanja fölé. Kicsit előre szaladtam az időben, pedig nem készülök még menni... mert nekem is csak egy életem van, amihez ragaszkodom... mert...

"Az élet szép... Tenéked magyarázzam?" (Heltai Jenő)
Ez csak egy pár gondolat... 70 év bugyrából halásztam elő.
Hátha találsz köztük használható receptet.
Szerető féltésem kísérjen rögös utadon, Kisfiam.
Ölel és csókol: Anyu

Rovatok: 
Egyéb