Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Független Újságírók Szövetségének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Advent

juci
juci képe
Várakozással, vágyakozással teli időszak első hete van. 
Várakozunk a Megváltó születésére. Vágyakozunk a lelki békére, amit a Kisded hoz magával, mint a hajnal az első napsugarakat, mint a szelíd ősz a pergő faleveleket, és vágyakozunk arra, hogy küzdelmeinket, melyek oly sokszor kilátástalannak tűnnek, könnyű szellőként kapja fel, s vigye tőlünk messze.
 
Vágyakozunk arra, ami lelkünkben már él, amiről tudjuk, hogy a mienk, amiről tudjuk, hogy velünk van, bennünk van, és amit mégsem találunk oly sokan. Mert a mienk a hit, a béke, és mienk a remény. Mienk a hazánk, ahol élünk, ahol jobb létre vágyakozunk. 
Lassan szitálni kezd a hó, hogy szűzies tisztaságával köszönthesse a táj a Megváltó érkezését. Gyönyörködünk a hópihék boldog táncában a Föld felett, a tiszta fehérre festett tájban, és közben lelkünket is megszállják e hópihék. Betakarják a fájdalom, a harag szennyét, elolvasztják a gyűlölet lángját, s megszületik bennünk a megbocsájtás. Minden egyes megbocsájtás, minden egyes szeretettel teli szó érlel egy gyönyörű virágot a lelkünkben, melyekre apró pillangók szállnak, mint láthatatlan tündér-szárnyak, s beporozzák virágainkat, amik szaporodni kezdenek. Karácsonyra, amikor már mind a négy gyertya lobogva ég, csodálatos nyugalmat árasztó virágos kertünk lesz.
 
Advent első hete van. Egy gyertyánk lobog a koszorún. A remény gyertyája. Reménykedünk abban, hogy jobb lesz minden. Reménykedünk abban, hogy megmaradunk jövő ilyen korra is egymásnak, s reménykedünk abban, hogy szép magyar honban, szebb élet vár ránk, magyarokra. De a legjobban abban reménykedünk, hogy mindig lesznek, akiket szerethetünk.
Halk sercegéssel ég az első gyertya. S lelkünkben kinyílott az első virág, a lélek-virág. Nagy feladat vár rá! A Megváltó érkezésére illatával töltse be a Földet ott is, ahol csak jégvirágok nyílnak. Szívja magába Krisztus békéjét és szeretetét, és juttasson belőle minél többet szép magyar szívekbe.
Rovatok: 
Irodalom