Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

A világ legfinomabb kuglófja és ami mögötte(m) volt

jana68
jana68 képe

Három évvel ezelőtt történt, hogy nagyobbik lányom cserediákként harmadmagával Franciaországban tölthetett három hónapot.

Mivel a tervezett érkezésük előtt Párizsban a bevándorlók részéről történt némi „csalafintaság”, így nem szerettük volna ha repülővel, vonattal, vagy busszal jutnak ki a bretagne-i városkába.

A három apuka szervezkedett és egy mikrobusszal huszonnégy óra megtette a távot.

Az ottani szervező behívta aprócska csapatunkat háza földszinti nappalijába és közölte velünk: - Mindenképpen meg kell kóstolnotok a világ legfinomabb kuglófját!

A nappaliban egyoldalú beszélgetés kezdődött. Mi magyar apukák angol, német és olasz nyelveken próbáltunk társalogni, de a hazaiak sajátjukat erőltették. Miután a diskurzusban nem tudtunk részt venni, volt időnk a tányérokról szedegetni és jártatni szemeinket vendéglátóink társalgójában. Míg így nézelődtem egyszer csak valami penetráns szag csapta meg az orromat. Rögtön megfogalmazódott bennem a kérdés: - Vajon melyikünknek lehet ilyen intenzív lábszaga? (Aki volt sorállományú katona, annak az orrában örökre megmaradt a körlet esti bukéja.)

Próbáltam összerakni magamban egy magyarázkodó mondatot angolul:           -Bocsánat, végig utaztuk a kontinenst, 1800 kilométer van az elmúlt nap mögött, nem volt lehetőségünk fürdésre, és a többi...

Ezen morfondíroztam, amikor végig sétált a helyiségben a család macskája. Félfordulatot véve a hátam mögött a lépcső alatt megpillantottam a macska WC-t.

Rovatok: 
Egyéb