Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Független Újságírók Szövetségének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Tanulhatnánk kicsit...

juci
juci képe

Tanulhatnánk kicsit a virágoktól, kik csendben illatoznak, gyönyörködtetnek, pompáznak és ragyognak. S milyen bölcsek! Mindig a fény felé fordulnak! Megtalálják a legkisebb rést is, hol beszűrődik a napsugár, fejüket mindjárt arra fordítják, s szívják magukba az életet adó sugarat. Fürdenek a napfényben…és boldogok némán. Isszák az eső langyos permetét, s míg apró szirmukon ragyognak az áttetsző vízcseppek, egyre erősebb, szebb színeket öltenek, s elégedetten várják, hogy a napon újra megszárítkozhassanak. Hajladoznak az északi szélben. Vékony száraik erősen tartják fejecskéjüket, s gyökereikkel oly állhatatosan kapaszkodnak, hogy még a legnagyobb viharnak is ellenállnak.

Tanulhatnánk kicsit a fáktól, kik zokszó nélkül vetik le legszebb ruhájukat is, és nem félnek az elmúlástól. Hatalmasra nőnek, messzire ellátnak, s hol zizegve, hol süvítve hozzák a szél üzenetét. Aztán bölcsen elcsendesednek, s örök alázattal törnek az ég felé, némán, szerényen…és hatalmasan.

Tanulhatnánk kicsit a folyóktól. Melyek halk csobogással simogatják a partot, a kavicsokat, pontosan tudják útjukat, s nem térnek le róla. Miközben számtalan életet dajkálnak, céltudatosan hömpölyögnek a tenger felé, hogy egyesüljenek a végtelennel.

Tanulhatnánk kicsit a Naptól. Mely felszárítja a keserű könnyeket, beragyogja életünket, s felmelegíti a világot.
Tanulhatnánk kicsit…egymástól. Elmerülhetnénk mások gondolataiban. S ha a másik szemével nézhetnénk saját magunkra, talán leomlanának a falak is, melyek körülvesznek bennünket, melyek elválasztanak egymástól, szebb képet mutatna a tükör, melybe belenézünk.

Beszélgethetnénk kicsit Istennel, ki tenyerén tartja az egész Földet, s míg ujjai közt peregnek a percek, s létünk lassan az elmúlásba hull, felemel magához szeretettel, hogy jobban láthassuk az egész világot.

Rovatok: 
Irodalom