Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Graholy Zoé
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Szükség van-e kutyapszichológusra?

jana68
jana68 képe

(A fotó illusztráció!)

 

A tegnapi napig meggyőződésem volt, hogy bizonyos szakmákat az emberek csupán unalmukban, valamint fene nagy jó dolgukban találnak ki. Komoly teljesítmény nincs mögötte, ha összehasonlítjuk egy bányász, egy tanár, vagy épp egy …… ( a kipontozott részre mindenki idegondolhatja a saját munkakörét – a szerk.) által elvégzett munkával.

Tegnap a Várkertben jártam, hogy miért is, azt néhány hírrel odébb olvashatják. Nem szeretek egyébként várni, de most kifejezetten kellemes volt. Gyönyörködtem a természetben, könyököltem a hídon, elmélkedtem közben az élet nagy dolgain, no meg a mindennapi harcos teendőimről, melyek száma folyton gyarapodik…

Nem voltam egyedül, néhányan a padokon pihentek, a közeli gimnázium tanulói is a Várkerten keresztül célozták meg a busz pályaudvart, illetve otthonaikat. A jó idő beálltával városszerte megjelentek a kocogók is, belőlük is akadt jócskán.  Egyszer csak egy fiatal lányra lettem figyelmes, aki póráz nélkül sétált el kutyusával mellettem. Az eb igyekezett jeleket hagyni mindenhol, míg gazdája nem nézte ezt jó szemmel, folyamatosan hívogatta vissza kedvencét:-Ne menj messze, cicus! Gyere vissza!

A címben elhangzó kérdésre tegnapig rögtön rávágtam én is a nemleges választ, de a tinilányt hallgatva elbizonytalanodtam. Meggyőződésem volt eddig is, hogy az állatokhoz való hozzáállásunk valamilyen módon “visszaköszön” az ő viselkedésükben. Mit várjunk ettől a házi kedvenctől? Gazdája a tiltótábla ellenére sétáltatja ott, ahol nem lenne szabad, továbbá alaposan összekuszálja kutyusa identitását… Tegnap óta tudom a választ: -Igen, szükség van kutyapszichológusra (is)!

Forrás: bigg.hu

Rovatok: 
Egyéb