Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Független Újságírók Szövetségének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Remény-angyal

juci
juci képe
- Gyere közelebb hozzám!- súgtam halkan. S megéreztem finom kezed puha melegét, s édes leheletedet. Nem fáztam cseppet sem, pedig hűvös volt a levegő. Tekintetemmel követtem szemed bársonyos pillantását, melyek gyémántként ragyogtak, s nappali fénnyel világították meg az éjszakát.
 
Élettel telt meg a szunnyadó lelkem. A réten apró, fehér remény-virágok nyíltak, s míg halkan ciripeltek a tücskök, tudtam, éreztem, hogy mindig velem leszel.
Színek varázsa táncolt a levegőben. Olyan könnyedén, olyan lágyan, olyan természetesen, mintha parányi tündérek lettek volna!
Nem szóltál hozzám egyetlen szót sem. Csak némán mosolyogtál. Szemed azúrkék tükrében ragyogott az egész világ! Vagy talán te ragyogtál a világ fölött?
 
Nem tudom. De azt tudom, hogy létezel. Csak hívni kell, és eljössz. Az égbolton szeretet-csillagokat gyújtasz, nyomodban édes, fűszeres illattal telik meg a levegő. Nyugalom-harmatcseppeket varázsolsz a virágok csukott kelyhére, s béke-mosolyt rajzolsz az arcokra.
S ha egyszer elmész valakihez, mindig vele maradsz. Csak hívni kell, és várni rád. Csendben lenni, és nagyon figyelni, hogy örülni tudjunk érkezésednek.
S ha észrevesszük, hogy a sötét égbolton halvány fény dereng, s szívünket finoman megérinti valami, nézzünk a lábunk elé a fűbe: látni fogjuk az apró, fehér kis virágokat: a remény virágait. Akkor tudjuk majd, hogy megérkeztél.
Rovatok: 
Irodalom