Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Por - szívás

jana68
jana68 képe

A kép illusztráció! A kép illusztráció!

A család autójának igyekszem gondos gazdája lenni, ám ez nem mindig sikerül. A porszívózás sokszor elmarad, mert sem időm , sem türelmem nincs igazán hozzá. A pepecselő, aprólékos munkákat nem nagyon szeretem, jobban fekszenek a látványos kihívások, melyekkel gyorsan lehet haladni. Persze, amikor már nagyon megérik a helyzet és indokolttá válik a takarítás, akkor sort kerítek rá. A feleségem emiatt gyakran zsörtölődik velem, de még nem volt rá példa, hogy apró családom valamelyik tagja elvégezte volna helyettem e léleknemesítő feladatot…
Néha idegenek is beülnek a kocsiba, ilyenkor előtte mindig megoldom valahogy a takarítást, ne hogy szó érje a ház elejét, azaz a verda belsejét. Így terveztem ezt pénteken is, mivel másnap kisebbik lányomat és társait vittem Szombathelyre a Diákolimpiára, ahol a sakkcsapatok országos döntői zajlottak.

Nagy lendülettel beparkoltam a város egyik benzinkútjának automata porszívója mellé, az előre kikészített érmét bedobtam a gépbe és már mereszthettem is a szemeimet, ugyanis a masina nem indult. Miután egy jól irányzott oldalba vágással sikerült “üzembe helyeznem” a technikát, felvettem a célirányos, derékszögű testtartást és hatalmas “Na, essünk túl rajta!” sóhajjal neki láttam (volna) ügyködni. A szerkezet a tenyeremen ugyan összeráncolta a bőrt, de a járműben összegyűlt piszkot nem volt hajlandó felszippantani, ereje kimerült néhány apró kavics odébb gördítésében.
Az éppen arra kószáló kutast bátorkodtam megszólítani, rögtön elő is hozakodtam a problémámmal: - Helló! Ez nem működik rendesen!                
- Sajnálom, így jártál… - kaptam meg a gyors és segítőkész, de kissé sablonos választ.

Konklúzió: a megkezdett (por)szívási kísérlet – nem várt végeredménnyel ugyan, de – sikeresen befejeződött!

Rovatok: 
Egyéb