Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Politika, ahogy én látom / A mazochisták boldogsága

Marjai László

Néhány nappal ezelőtt egy régi ismerősömmel találkoztam, aki köszönés helyett rögtön panaszkodással kezdte és beavatott mélyen szántó elméleteibe, minthogy:

a tüntetők nem más, mint csőcselék, akik nem akarnak dolgozni, neki bezzeg három munkahelye is van, a devizások fejéhez senki sem tartott fegyvert, hogy hitelt vegyenek fel.

Azt is elárulta, azért van három munkahelye, hogy ki tudja fizetni az albérletét, a törlesztőjét, néha tudjon tankolni, a többi a megélhetéshez kell, de nyaralásra már nem futja, és amúgy se lenne ideje rá.

Persze, ha a Fidesz nem söpörte volna le az asztalról a bérunióhoz való csatlakozás javaslatát, akkor elég lenne egy munkahely és maradna pénz üdülésre is, de ezt fel kellett volna fogni ésszel, mint ahogy az ismerősöm sem értette miről beszélek. Így most marad neki a három munkahely, a napi betevő, és a maga egyszerű, igénytelen boldogsága.

Ezek után csak azon tűnődöm, hogy a magyar ember tényleg mazochista, vagy csak annyira ostoba, hogy már fel sem fogja ésszel, hogy mi lenne neki a jó?

Budapest 2018-12-15

Rovatok: 
Egyéb