Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Pofátlan és/vagy süket (?)

jana68
jana68 képe

A minap az egyik  szembe szomszéd házaspárral találkoztam az éjjel-nappal nyitva levő bevásárlóközpontban a pénztárak előtt. (Hála Istennek, az összes szomszéddal jóban vagyunk, ez manapság megfizethetetlen.)

Régebben naponta jártam ide, az üzlet mellett vitt el az utam, itt szereztem be mindannyiunk számára a tízóraihoz valót. Üdvözöltem, mikor Pápán is megnyílott az önkiszolgáló pénztár, lényegesebben gyorsabban végezhet így az ember, lerövidül a vásárlási idő. Néha azonban meggyűlik a bajom a technika ördögével, vagy az ördög technikájával? Az ott dolgozó hölgyekkel is jóban vagyok. Segítőkészek, azonnal ott terem valamelyikük, ha a gép feleselni kezd  és már folytatódhat is az áruk beolvasása.

A szomszéd házaspár babakocsijában megcsodáltam kislányukat. Míg a szeme magasságáig hajoltam és rámosolyogtam, egy matróna cammogott be tele pakolt szekerét tolva elénk a pénztár terébe…

- Csókolom, csókolom!  – szóltam utána, s a "Fehér Anettkásra” sikerült üdvözlet után szerettem volna megosztani vele néhány magasröptű gondolatot a társadalomban való együttélés elemi szabályairól, ebben pedig külön fejezetet szentelve a bolti sorban állás mikéntjéről, mikor a pénztáros néni rám kacsintva megszólalt:                                                                  - Ne vesződjön vele, mert nemcsak pofátlan, hanem süket is!

 

Rovatok: 
Egyéb