Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Független Újságírók Szövetségének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Magamról

juci
juci képe

Nagykanizsán, egy kommunista üldözött család második gyermekeként láttam meg a napvilágot 59 évvel ez előtt. Apámat 56-os múltja miatt szinte egész pályafutása alatt üldözték. Neveltetésem így eleve meghatározta nemzeti érzelmeimet, amit azóta is büszkén hordozok a szívemben.

Negyven éven keresztül gyermekekkel foglalkoztam, tanítottam. Két saját gyermekem van, akikre nagyon büszke vagyok. No, és két tüneményes kis unokám, akik bearanyozzák az életemet. Csemetéim édesapjától elváltam, (a baráti kapcsolatot mind a mai napig őrizzük) szeretett második férjemet váratlanul veszítettem el, infarktusban halt meg. Egyedül maradtam akkor még két egyetemista gyermekkel. Szerencsére, szüleim mindig a segítségemre voltak.

Szerettem tanulni. Nagyon jó tanáraim voltak, akik egy életre való útmutatót nyújtottak. Kedvenc tantárgyam mindig a magyar volt, de szerettem a többit is. Kislány koromban kezdtem verseket és rövid kis szösszeneteket írni, majd sok év kihagyással ismét folytatni kezdtem ez irányú tevékenységemet.

Szeptember óta élvezem az első nyugdíjas évemet. Sajnos, rosszul kezdődött, mert mindjárt az elején elveszítettem az édesanyámat. Most már csak édesapámhoz tudok menni napi szinten. Azt is nagyon sajnálom, hogy az utóbbi időben kissé „elhanyagoltam” az írást, de a napokban fejeztem be a harmadik költözködést, melyek közül az első volt az enyém, majd következett a fiamé (addig közös háztartásban éltünk), de árulni kezdtük a régi lakásunkat, így neki is el kellett hagynia. A harmadik pedig a maradék bútoraink költöztetése volt. Elfáradtam.

Békeszerető, kiegyensúlyozott vagyok, úgy gondolom, bár időnként felkapom a vizet. Azt hiszem, a hetedik éve tartozom a Magyarerő tagjai közé, amire nagyon büszke vagyok. Szeretek köztetek lenni, ebben a szuper kis csapatban! Szeretném, ha mindnyájan jól éreznétek itt magatokat. 

Céljaim még vannak, mint mindenkinek. Gyermekeim jövőjét egyengetni, időnként a csámpás lépéseiket javítgatni, hogy szép élet várjon rájuk. Szeretnék egy békés, nyugodt idős kort, és biztonságot. (de megvallom őszintén Nektek, cseppet sem érzem „idősnek” magam!) És még valamit: elhatároztam, hogy földi pályafutásomat addig nem vagyok hajlandó befejezni, amíg szép hazánk ellopott területeit nem kapjuk vissza! Ezzel persze nem azt szeretném mondani, hogy örök életre vágyom! Csupán a mi hazánk, a mi történelmünk színtere volt, a mi őseink vére öntözte, szóval, visszavárom!

Ennyit mondanék magamról röviden.  Még annyit csupán: jó, hogy vagytok, szeretlek Benneteket!

Rovatok: 
Blog