Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Még nekem kell szégyenkeznem?

Ágnes
Ágnes képe

Megértem azt az embert, aki öngyilkos lett, amiért romák költöztek a szomszédjába. Álmomban sem kívánok még egyszer egy fedél alatt élni a fajtájukkal.Volt roma szomszédom, nem egyszer, akiktől csak szenvedtem. Öntörvényű, hangos emberek, akik akkor bátrak, ha sokan vannak. Ezek pedig voltak kis millióan. A férfi részéről nyolc testvér, az asszony részéről ugyanannyi, plusz a szüleik, meg a rokonságuk. Az ember zenész volt, de abból a fajtából, akik szintetizátorra veszik fel a technó zenét .
Reggeltől napestig teljes hangerővel bömböltették a magnójukat, amelynek erősítői mind az én válaszfalamra voltak szerelve. A ház lakói pedig nem hallottak semmit. Féltek a roma retyerutyától. Mindössze két szomszéd állt mellém az igazság jegyében, a többi mind kussolt...Hát itt tart a magyarság? Behúzott farokkal lapul a cigányok előtt?
Történt, hogy karácsony szent este, síri magányomban meggyújtottam a gyertyákat és halkan hallgattam a karácsonyi énekeket, amikor a szomszédban felbődült a technó zene.Átszóltam, hogy állítsák halkabbra a zenéjüket, mire még hangosabbra állították, bekapcsolva az erősítőket. Mikor már nem bírtam tovább, kihívtam a rendőrséget, akik ki is jöttek, de pertu haverságban voltak ezekkel, akik szívélyesen beinvitálták őket  egy italra, mire a rend őrei azt tanácsolták nekem, hogy inkább menjek át és mulassak velük.
Reggelig dajdajoztak, táncoltak és petárdáztak, egymásnak adva a kilincset, egyre többen lettek. Nem részletezem tovább. Ezek az esetek mindennaposak voltak, amíg csak itt laktak. Naponta hívtam a rendőrséget, majd panaszt nyújtottam be az önkormányzathoz, ahol kioktattak, hogy ők nem tehetnek semmit, mivel a rendőrség nem tett feljelentést feléjük és nem dokumentálta az eseményeket.
Végül bírósági ügy lett a dologból, ahová engem nem hívtak meg, csupán a végzést küldték ki, mely szerint engem minősített a bíróság összeférhetetlennek.
Aztán végre elköltöztek, ám ahová mentek, onnan elmenekültek a lakók. Egyiknek az autógumijait szúrták ki, másiknak az üzemanyagát eresztették le, miközben ott is pokollá tették a szomszédok életét.
Kérdem én, vajon csoda e, hogy az a szerencsétlen ember inkább önkezével vetett véget az életének, semhogy vállalja a roma szomszédságot? A magyar törvények pedig a "kisebbséget" védi a magyarokkal szemben.- Hát kinek az országa Magyarország?

Rovatok: 
Füstölgéseim