Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Független Újságírók Szövetségének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Mária....

Tiberius
Tiberius képe

  Mária elvált asszony volt már régóta, rosszul sikerült házasságából egy fia született aki huszonkét évével világot látni ment. Mária lassan közeledett az önvenedik évéhez, még mindig dolgozott, fiatal kora óta egy nagy cégnek a titkárnője volt. Múltak az évek a megszokott monoton munka, ami egyre jobban untatta. Álma volt, hogy talán egy nap megismerkedik valakivel, még ha nem is komolyan de szeretné még egy kicsit élni az életét. Egy valami gátolta: a zárkózó természete miatt nem ismerkedett könnyen az emberekkel, szinte félt az ismeretlenektől
  Egy nap Mária egy áruházban valakinek ajándékot keresett. és arra lett figyelmes, hogy egy férfi őt nézi. Szinte kihívó volt a tekintete,.Egyszer csak azt vette észre a férfi eltünt.
- Már azt gondoltam hogy... de mégse... szerencsémnek mindig ez a vége, nem is bánom, az a férfi fiaralabb volt mint én -
Mária eként morfondírozott,miközben átvette az eladótól a csomagot,és lassan kifelé ballagott 
  Nagy meglepetésére a férfi az áruház előtt várt rá. Mária hirtelen nem nem tudta, mit cselekedjen. Talán jobb, ha figyelmen kívül hagyná és gyorsan tovább menne. E pillanatban a férfi közeledett...
- Bocsásson meg asszonyom, ne vegyen tolakodónak, már régóta figyelem. Az ön tekintete annyira elvarázsolt, engedjen egy pár szót nekem
-  Uram, én nem vagyok hozzászokva az ilyen utcai találkozásokhoz és ne vegye rossz néven, de nekem sok dolgom van, nincs időm az ilyesmikre.-
- Kedves asszonyom, kérem ne ábrándítson ki engem, ha csak egy pár szóra itt leülhetünk egy kávéra, meglátja jó szándékomat, ami elvezet az ön szivéhez, befogad örökre engem.
Máriában dúltak a gondolatok, egyre csak a férfit nézte, aki nem lehetett több mint 40 éves, jól öltözött csak úgy áradt a szó belőle.
 - Nézze uram, elfáradtam a sok járkálásban leülhetek egy pár percre egy kávéra és remélem nem viszi túlzásba.-
 - Engedje meg,hogy bemutatkozzam a nevem József és az öné ?
- Mária.  
- Micsoda szép név, képzeletemben gondoltam, hogy ez lehet a neve, ismétlem ne vegyen tolakodónak, de ön olyan szép és bájos, ön az, akit egész életemben kerestem, akire vágytam. Nem akartam elmulasztani ezt az alkalmat, ami talán soha az életemben nem ismétlődne meg. Nem tudom szemeimet levenni önröl és úgy érzem elvagyok varázsolva. Csak öntöl függ kedves asszonyom, hogy a boldogságom magvalósuljon.-
. Mária magában gondolta : - ,vajon tudja ez a férfi, hogy hány éves vagyok ?
- Nézze József ez mind nagyon szép amiket mondott, de miután kávémat megittam, elkösznök, nekem sok dolgom van.
- Drága Mária könyörgöm ne tegye ezt velem, ha nincs ideje, kérem adja meg a mobilja számát,hogy felkeressem.
Mária nem tudott mit tenni, tetszett a férfi neki, szinte sajnálta esdeklő szavait, nem akarta a mobilját de megadta az irodája számát, József úgy nézett Máriára mint aki elképzelte magát egy álomvilágba.
  Két nap múlva csengett a telefon, Mária hivatalos módon jelentkezett, a cég nevével, József volt, aki meghívta őt egy előkelő étterembe vacsorára. Mária gondolkodott egy pár pillanatig, szeretett volna nemet mondani, de aztán gondolta, lehet ez lenne az utolsó alkalom és elfogadta a meghívást. József kérte a címét ahol fel tudja őt venni. Ezt Mária nem akarta megadni, mondott egy bizonyos helyet ahol feltudja őt venni.
  Eljött a nap és Mária nagyon izgatott volt, már olyan régen volt, hogy nem is emlékszik rá mikor egy férfifel randevúja volt József megjelent pontosan szép autójával a megbeszélt helyen.Nagy hotelnek az előkelő éttermébe vitte Máriát, akin látszott az izgalom
József kérdezte Máriát mit szeretne inni A nő nagyon óvatos akart lenni, soha nem lehet tudni mi történhet. József őszinte ember volt, elmondott mindent, nem tartott vissza semmit az életéböl : Elvált ember, kinek a házassága nem sikerült, keresett nyugalmat egy meglett, érett nő társaságában. Mária hallgatta Józsefet nagy érdeklődéssel és már sokkal nyugodtabbnak érazte magát, legyőzte a félelmet.
  Vacsora után hazavitte Máriát aki ezúttal megmutatta hol lakik. József kérte, hogy ha felkísérhetné. Máriában égett a vágy. szeretett volna igent mondani nem találta illőnek. Odaadta Józsefnek a mobil számát, ezentúl azon értekeztek. Meglepetést szánt Józsefnek,készített egy remek vacsorát és meghívta őt. József megjelent egy nagy csokor rózsával, megölelték egymást a boldogság sugárzott mindkettő arcáról. Közben megitták a pertut, ölelkezések és csókok közepette bevonultak a nappali szobába,  onnan a hálószobába.
   Mária izgatott lett, tudta, ezt visszavonni már nem lehet. Józsi levett magáról mindent, Mária csak nézte az embert, széles vállain az izmok feszültek,. Odaadta magát József vágyainak, aki nem győzött betelni a nő szép testével,melleivel amiket csókjaivalhalmozott,Mária magán átölelte Józsit mint aki soha nem akarná elengedni. Talán még soha nem volt ilyen boldog,visszagondolt elmúlt éveire. úgy érezte most ismerkedett meg az igazi szerelemmel amit Józsi nyújtott neki.
   Máriáról ugárzott a boldogság. Mindenki egy új nőt látott benne. Ám egyszer csak felvillant benne egy félő gondolat:mi lessz ha ez nem fog örökké tartani? Ez egyre gyakrabban nyugtalanította De Józsi boldognak látszott,.Ez így ment egy évig, míg egy nap Józsi elmondta, hogy családi ügyben Debrecenbe kell utaznia, ami talán eltart egy hétig. Kérte Máriát, hogy kisérje ki az állomásra ahol nagy ölelkezésekkel,csókokkal búcsúztak egymástol.
   Eltelt egy hét,Mária nem hallottt Józsirol. Három hét után Mária elhatározta, elutazik Debrecenbe megkeresi Józsit a taljes nevével akiröl soha senki nem hallott. Mária nagyon szomorú lett,egy élet omlott össze előtte, nem akart beszélni senkivel, barátai komolyan aggódtak érte.
Ha emlékezett rá,mindig azt sóhajtozta, -Ha csak valaki még egyszer felébresztené a vágyódó szerelmet bennem !-
A hátralévő élete szomorúbb lett, mint amit valaha is gondolt volna. Korán nyugdíjba ment, elzárkózott az emberektől, beteg lett, Józsefet soha nem tudta feledni,örökre szívében zárta és azzal az emlékkel ment a sírjába.

Ágoston Tibor

2018 Arizona
Rovatok: 
Irodalom