Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Független Újságírók Szövetségének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Levélváltás gyász idején, amikor elakad a szó

Vasi Ferenc Zoltan

/költészet és képzőművészet határán

Kedves Kati/Kata!

Megfelelő helyen szerettem volna megemlékezni fotókönyved kincsestáráról, de talán Te és családod a megfelelő fórum. Én még - őszintén mondom - ilyen éles, más-más nézőpontból fókuszált világlátással nem találkoztam.
Bizonyítod, hogy lehet ezer fokon, folyamatosan izzani. A képek hol fájdalmasan, hol szenvedélyesen-expresszíven, hol végtelen szelíden, s majd bájos egyszerűséggel hatnak.
Olyan kincs "birtokához" jutottam, amit nem vártam, de megérkezett, és bizony, tisztes távolról kell használni, illetve oly mélyre hatnak, hogy ki sem kell nyitni, mégis ott motoszkálnak az ember emlékezetében.
Szóval, ünnepi asztalhoz csak meghívottként lehet odaülni, s bár én érdemtelen vagyok, kis verseskötetemre nem számítottam ekkora rímre. A megajándékozott ámulatával, elérzékenyülésével, meghitten-elbűvölve kitettem magam elé, s most a hajnal csendjében mertem csak kézbe venni, mert ilyen bőséget nem csupán illik, de kötelesség megköszönni, bár megfelelő szó nemigen akad. Nagy, lélekformáló szeretettel kívánom Neked a további alkotókészséget, a boldog családot, s mindazt, ami a valóságban/ vagy az fölött (mert mi más lenne a művészet kifejezőeszköze?) még életünkben megtörténhet. Egyszerűsítve: jót jóra, szépre szépet!
 Vasi Feri
***
Drága Feri....hát nem is tudom szavakba önteni, hogy mit éreztem, mikor elolvastam soraidat....nem vagyok a szavak embere...de ami biztos, megkönnyeztem....nagyon szépen köszönöm....már napok óta feszít a belső késztetés, hogy én is megköszönjem a verses köteted, ami nagyon meglepett és meghatott, de addig nem akartam írni, míg nem " fürödtem " soraiban....sajnos még nem jött el az ideje...apa kórházban van egy hónapja, nem biztos, hogy kijön onnan, így minden másnap Tatára járok látogatni, ami rengeteg erőt, időt kivesz belőlem.
De ígérem, ahogy elolvastam, írok... Nem tudok mást mondani a leveledre....csak nagyon megölellek érte.

Kata
***
Kedves Kata!

Tudom, feladtad rám a "megölellek keresztesen,/búcsúzzunk el örökösen"-t, de szép leveled köszönöm. Nem akartalak megríkatni - a női sírást sosem értettem -, és várható veszteségedtől sem tudlak megmenteni, de együttérzek Veled, én már mindkét szülőmön "átléptem", kiheverhetetlenül magamba temettem őket, összes örömeikkel, összes fájdalmukkal. Azóta gyász tornyosul gyászra, nem is tudok erről igazán beszélni. Remetelétem és kifosztattatásom okán sem.
Örülök, hogy az FB tanúsága szerint új csodába kezdtél. Megnyugtat engem is, gondolom, feszültségoldásként használod.
Nem akarom időd "rabolni", szeretetnyilvánulásaimmal zaklatni, éppen Édesanyám halála napján írtam Néked múltkor, erre csak utólag jöttem rá. Áldott légy! - szívem mélyéből kívánja ezt egykori osztály-, és padtársad: Vasi Feri
A kötet véleményezése alól felmentelek, most koncentrálj a fontosabb dolgaidra, vigyázz Magadra és családodra, légy erős és továbbra is
szép. Vfz
***
Kata, kedves!

Annyira felkavarodtam, - egy hét szüntelen alvás, aztán eleven seb lettem, s csak mondtam-írtam-feszültem. Üres szavakat tudok csak írni, kevés a részvét, együttérzés (ezek csak szavak). Itt vergődöm a
parttalanságban, és nem is akartam levelet fogalmazni, mert ami néma bennem, az az igaz.  Jeleztem csodálatom és jókívánságom családodnak, gondolom, megtartó közeg, leborulok színetek előtt és fejet hajtok gyászodnak. Isten áldjon meg erővel, maradj továbbra is jó és szép és igaz.
Szeretettel: Vasi Feri-

 

Rovatok: 
Blog