Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Kárpát-Medencei Újságírók Egyesületének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes
Soltész Irén
  szerkesztő/admin
Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Fordított arányosság

jana68
jana68 képe

Olvasom, egy fiatal férfi ellen közérdekű üzem ellen elkövetett információs rendszer és adat megsértésének bűntette miatt emeltek vádat. Emberünk jövedelemmel nem rendelkezett, nem tudott előfizetni internetre (pedig az már “nélkülözhetetlen” a mindennapi életben), ezért hulladékanyagokból, például kutyakonzerves dobozból és egy rozsdás parabolaantenna-tányérból működőképes vevőeszközt épített, ami felismerte egy szolgáltató rádióhullámú hálózatát. Mindezt ezt egy laptophoz csatlakoztatta és egy program segítségével feltörve a rendszert, létező előfizetők azonosítójával csatlakozott a hálózatra, amit így jogosulatlanul, ingyen használt. A rendszerben kimaradások jelentkeztek, a szolgáltató pedig bemérte az illegális vevőberendezés helyét és felderítette az elkövetőt is. Mivel az elektronikus hírközlő hálózat közérdekű üzemnek minősül, így a vádlott cselekménye 2-től 8 évig terjedő börtönnel is büntethető.

Breivik, a norvég tömeggyilkos 21 évet kapott az oslói pokolgépes robbantásért, illetve az Utoya szigetén táborozók lemészárlásáért. A halálos áldozatok száma 77 ártatlan ember volt.

Morbid dolog, de számoljunk! Minden egyes áldozatért 3 hónapot és 1 hetet tölt börtönben az orvosok által beszámíthatónak nyilvánított hóhér. Azonban nem kell külföldre menni ahhoz, hogy gyakoroljuk számtan órákon megszerzett ismereteinket… Gondoljunk Marian Cozma gyilkosainak ítéletére! Halkan jegyzem csak meg: fordított arányosság … Gyárthatnánk matematikai példákat, de minek? Durva, kegyeletsértő eljárás lenne.

Félek, hogy a  fordított arányosság nemcsak a két együtt változó mennyiség kapcsolatát fejezi ki, hanem valami nagyon félrecsúszott az ítéletek meghozatalakor… Az “ezermester” srácból nem szeretnék mártírt faragni, kapja meg büntetését, de a fentebb írtakhoz képest a 8 év soknak tűnik…

Rovatok: 
Füstölgéseim