Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Független Újságírók Szövetségének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Egyszer majd elmesélem...

juci
juci képe
Egyszer majd elmesélem Neked, hogy milyen volt a Világ, amikor te még nem voltál.
Elmesélem Neked, hogy a Világ mindig szép volt, és kerek. Amilyennek éppen látni akartuk.
Mesélek majd arról, amikor nem volt még ennyi autó, és az utcákon tehéncsordák mentek végig kolompolva, nyakukba akasztott kolompjukkal.
És arról is, hogy a fagyis kis kocsit tolt maga előtt, benne egy-kétféle fagyival, és csengőjével jelezte, hogy közeledik! Én a csokisat szerettem mindig a legjobban!
Tudod, elmesélem majd, hogy abban a becstelen világban. Amiben én felnőttem, mennyi értékes, igaz ember született! Csak ők csendben voltak, mert hallgatniuk kellett.
 
Elmesélem Neked majd azt is, hogy a Tisza pontosan olyan szőkén hömpölygött, mint most, és hogy a Mátrában ugyanúgy nyíltak az ibolyák, mint most.
Elmesélem majd Neked, hogy a világ legszebb országa a Te Hazád, ahova születtél, a legszebb nyelv, amin majd először megszólalsz, a Te anyanyelved lesz! Nekünk legalább is!
És megtanítom majd Neked a „Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország, gyönyörűbb, mint a nagyvilág!” dalt, mert nekem mindig ez volt az egyik kedvencem!
 
Elmesélem Neked majd azt, hogy mennyi nagyszerű ember él ebben a kis Hazában, csak gyakran elbújnak, mint a virágok a gyomok között!
És elmesélem majd azt is, hogy az élet mindig elénk tárja azt, ami után nagyon vágyódunk! Csak nem mindig vesszük észre, vagy gyakran nem tudunk, mit kezdeni vele.
És megtanítom Neked majd azt is, hogy mindig csak a szépet, becsületes dolgokat keresd! Ami nem az, és nem tudsz tenni ellene, menj el mellette, ne kövesd! Akkor majd biztosan boldog leszel! Mert arra születtél Te is, mint minden ember! És szép lesz minden, mert széppé teszed! Megígérem! Látod, kicsim? Nincs semmi okod a sírásra, ne sírj hát!
 
És elmesélem Neked azt is, ha nagy leszel, hogy küzdeni és élni szép! Nagyon szép! És higgy az álmaidban! Sose add fel!
És ha mindezt elmesélem Neked, biztosan nekem is sikerül! Egyszer majd...!
Rovatok: 
Irodalom