Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Független Újságírók Szövetségének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Álmok és légvárak

ronai.barbara85
ronai.barbara85 képe

2017.Március 9.-én írtam 

   Miért hisszük azt, hogy mikor megszületünk minden olyan egyszerű és gondtalan? Talán azért, mert túl naivak vagyunk. Elhisszük, hogy jobb és könnyebb lesz. Aztán a pillanatnyi mámorból felébredve jön a felismerés, hogy semmi sem az, aminek hittük. Próbálunk jók, s ártatlanok lenni, de nem megy, mert jön valaki, akinek semmi se jó.
   Őrült módon kapaszkodunk egy általunk elképzelt világba, és minden erőnkkel próbáljuk azt megóvni. De mint minden álom és légvár, ez is szétesik, és mély szakadékba fekszünk meztelenül, az összetört álmok cserepei szerteszét hevernek. Hova tűntek a gyermeki ártatlansággal és naivitással felépített álmok? Nincs másunk csak a széttört álmok cserepei és a rideg valóság, ami sokkal szorítóbb, szinte megfojt.
   Menekülni próbálsz de nem megy. Jéghideg kezek nyúlnak feléd, s próbálnak elkapni. Egyre csak menekülsz, már a lábaid se bírják. Érzed, menekülnöd kell, de csak a sötétség van. Összeesel és mosolyogsz, mert csak a jéghideg falak vannak, de te mégis boldog vagy, mert végre nem kell menekülnöd. Nem lélegzel és csak a hideg merev tested fekszik a sötét szakadék mélyén. A nap is kisütött, és boldog vagy. Nincs sötétség nincsenek jéghideg falak. Csak a napsugár van és a jövőd, amire bizakodva nézel. Talán jobb lesz minden? Nem tudhatjuk.

Köszönöm ha elolvasod :) 

A kép Árkossy István festménye: Álomvár

Rovatok: 
Irodalom