Impresszum

A magyarero.hu weboldal a Független Újságírók Szövetségének Irodalmi honlapja.

Gyöngyösi Zsuzsa
  főszerkesztő, Főadmin
  
(30) 525 6745
Konzili Edit
  főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
  webadmin

Kiadványok
 

Jelenlegi hely

Áldott várakozással... 1. rész

Lili
Lili képe

     Levél a még meg sem fogant gyermekemnek

    Áldott állapot... Milyen gyönyörű már maga a kifejezés is! Azt hiszem – tudom -, hisz az élet megtanította ezt nekem, hogy nem csak egy bizonyos állapotba jutni, illetve benne lenni a szép, hanem már maga az út is egy édes ajándék, telve a szent várakozás gyönyörűségével. 
    
  Az élet picike ádventek sorozata. Mindig úton vagyunk, mindig vannak kitűzött célok előttünk, amifelé haladhatunk, és a sokszor göröngyös és akadályokkal teli  út ennek reményteli fényében sokkal egyszerűbben és könnyebben telik. Tudom, milyen ragyogó csoda vár majd rám az adott út végén (egy másik út kezdetén), és ezért hálával teli kis imákat suttog a Földanya felé minden egyes léptem. 
    De a boldogság nem csak a megérkezés, nem csak ezen egyetlen pillanat kell legyen, ha akarom, ugyanolyan boldogan telhetnek a várakozással teli napjaim is. És akarom. Persze, hogy akarom! Hiszen az élet olyan rövid... és a Jóisten nem szomorkodásra, nem a múltbéli, már úgyis megváltoztathatlan dolgokon való rágódásra teremtett bennünket, hanem az öröm, a boldogság minél teljesebb megélésére, a múltból gyökerező, s a jövőbe tekintő „MOST” csodájára.

    Több év eltelt, mióta először megjelentél álmomban. Olyan valóságos voltál, olyan közeli vagy már most is nekem, és pici lényed olyan otthonosan elfoglalta lelkem és szellemem Téged váró és megillető szobácskáit, hogy már most is úgy tudok rólad beszélni, és gondolkodni, mintha élnél. Persze, élsz is, csak még nem e földi világban. Létezésedről egyelőre nem dicsekszem az emberek előtt, bár legszívesebben örömódákat zengenék rólad, de tudom, hogy bolondnak hinnének. Ezért ez egyelőre a mi kettőnk titka lesz. 
    Ahhoz, hogy egész lényem felkészülten várhassa e világra születésedet, a testem is fel kell készítenem kellőképpen a fogadtatásodra. Talán ez hiányzott eddig, talán ezért váratsz még magadra, mert Te pontosan érzed, tudod, hogy min kell változtassak, hogy igazán az anyukád lehessek. Még jó, hogy itt vagy, és segítesz nekem ebben, mert különben igen nagy bajban lennék! 
    
    A mai nap egy új időszámítás kezdete... kettőnk közös új életének indulása.
   Nagyon várlak...

  2014. január 19.

Rovatok: 
Egyéb